Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Lidový dům; prasátko otřes se!

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Lidový dům; prasátko otřes se!No, kdyby to tatíci, co zakládali kdysi v minulosti Lidový dům tušili... Že se nemovitost stane zdrojem financí na způsob "Prasátko, otřes se!"... Společnost Cíl, která nyní vlastní Liďák, byla obchodní společností, a tak neměla se na ni vázat restituce. Altner to ale zařídil, a tak by neměl dostat zpět od ČSSD ani korunu!
No, kdyby to tatíci, co zakládali kdysi v minulosti Lidový dům tušili... Že se nemovitost stane zdrojem financí na způsob "Prasátko, otřes se!"... Společnost Cíl, která nyní vlastní Liďák, byla obchodní společností, a tak neměla se na ni vázat restituce. Altner to ale zařídil, a tak by neměl dostat zpět od ČSSD ani korunu! A co ČSSD, kdo tu potrestá?

První věc - kamarádi v justici - špatně
Altner získal Liďák pro ČSSD trikem za vlády premiéra Paroubka. ČSSD přitom povinně nic neplatila. Spoléhala na kontakty s kamarádičky. On do dokonce v jiné souviáslosti nedávno sám Paroubek vlastně přiznal, když naznačil (parafrázuji) bylo chybou vyměnit právníky, protože jednou věcí jsou paragrafy ale ještě důležitější jsou kontakty v justici a na státním zastupitelství. Takže ona ta česká spravedlnost fungovala přes kamarádičky. A myslíte si, že aktuaálně je to jiné?

Druhá věc - odměny advokátům a exekutorům - špatně

Kolik požaduje Alter zpět za své právní služby v kauze Lidový dům? Asi 320 miliónů korun českých na desku! A to se vůbec vláda nepozastavuje nad tím, jak je možná taková vysoká odměna? A to se vůbec Altner nestydí, když česká důchodkyně, třeba prodavačka z osmdesátých let, dostala nástupní důchod od Klausovy vlády 3 400,00 CZK a po létech se jí to dnes vyšplhalo po stokorunách na "závratných" 6 300,00 CZK?? (!!), z čehož nezaplatí nani nájem? Z čeho má potom žít? Advoklti v této zemí za sezení u stolu a posílání upomínek berou pěkné sumičky. Ještě větší pobírají na nákladech exekutoři. Za napsání jednoho exekučníhio příkazu zhruba 3 tisíce korun českých! A upomínky těchto příkazů přibývají... A kdo za takové "pořádky" může? Vláda a ministr spravedlnosti. Proč není stanovena pro advokáty podílová procentní hranice z ceny "případu", který zastává? Proč procento odměny neklesá úměrně s výši projednávané ceny případu? Není přece dále již možné, aby od dlužníka za nezaplacenou částku 2 500,00 CZK, požadoval exekutor včetně nákladů více než 15 000,00 CZK a dluh nepřetržitě narůstal. Musí být stanovena minimální hranice pokuty s přihlédnutím k solventnosti českých občanů, z nichž 85 procent žije na hranici chudoby. A stejně tak stanovit hranici pro odměny advokátů. Je amorální, když dosahuje stejné procento u malé i supervelké částky! Tím se, pane prezidente a vládo, zabývejte a dejte už pokoj se vzdušnými zámky a spanilými jízdami po Česku!



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Jan Pravda 12-04-2016 10:02 4,096

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.