Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Je První máj 2016

J
Jan Pravda Přidáno před 8 lety
Je První máj 2016První máj (1. květen) může být: Svátek práce – mezinárodní dělnický svátek; první máj je také (svátek zamilovaných) – český svátek zamilovaných. Částečně už neplatí básníkova slova, že První máj je lásky čas,.. Přesunul se totiž také na den svatého Valentýna. Ale hlavní tradice v Česku zůstávají, a to je důležité.

První máj (1. květen) může být: Svátek práce – mezinárodní dělnický svátek; první máj je také (svátek zamilovaných) – český svátek zamilovaných. Částečně už neplatí básníkova slova, že První máj je lásky čas,.. Přesunul se totiž také na den svatého Valentýna. Ale hlavní tradice v Česku zůstávají, a to je důležité.

Karel Hynek Mácha

Byl pozdní večer – první máj –
večerní máj – byl lásky čas.
Hrdliččin zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj.
O lásce šeptal tichý mech;
květoucí strom lhal lásky žel,
svou lásku slavík růži pěl,
růžinu jevil vonný vzdech.
Jezero hladké v křovích stinných
zvučelo temně tajný bol,
břeh je objímal kol a kol;
a slunce jasná světů jiných
bloudila blankytnými pásky,
planoucí tam co slzy lásky.

Je skutečně pěkné v tento den připomenout slova Karla Hynka Máchy o hrdličce, jejíž hlas vyzývá k lásce? Mimochodem, Mácha si musel na vydání této krásné básně půjčit peníze... Zapomeňte proto na politiku a problémy, či prvomájové průvody. Užijte si volno pohodově. Vypravte se na výlet do zoo, na hrad, na Petřín, do botanické zahrady nebo na slavnost růžových vín. A nezapomeňte na polibek pod rozkvetlou třešní.



  • Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');



Jan Pravda 01-05-2016 05:49 4,039

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.