Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Snaha o legalizaci konopí pokračuje

G
Přidáno před 7 lety
Snaha o legalizaci konopí pokračuje29. 01. 2017 - Znáte Magazin-legalizace.cz. Je to elektronický magazín, a to nejen o konopí. Dnes zveřejnil Petici. Cíl si stanovil, myslím, prospěšný. Nezaujatě informovat o drogové problematice s respektem k lidským právům. Měli by jej číst zejména ti z nás, kteří trpí nějakou nemocí.
Znáte Magazin-legalizace.cz. Je to elektronický magazín, a to nejen o konopí. Dnes připomíná nedávnou Petici. Cíl si stanovil, myslím, prospěšný. Nezaujatě informovat o drogové problematice s respektem k lidským právům. Měli by jej číst zejména ti z nás, kteří trpí nějakou nemocí.

Magazin-legalizace.cz např. informoval o tom, že v listopadu 2016 u příležitosti konání mezinárodního konopného veletrhu Cannafest v Praze představil spolek Legalizace.cz zcela novou petici za legalizaci pěstování, zpracování a držení konopí a konopných produktů dospělými osobami pro vlastní potřebu.

vznikla ve spolupráci a za podpory zástupců České pirátské strany a Strany zelených a jejím hlavním cílem je vyjádřit nespokojenost občanů se současnou protikonopnou politikou a přetrvávajícími prohibičními zákony. Narozdíl od dřívějších podobných kampaní nyní iniciátoři a podporovatelé petice usilují o získání alespoň deseti tisíc skutečných ověřitelných podpisů, což by přinutilo Parlament ČR záležitost skutečně projednat. Petice si zároveň klade za cíl iniciovat proces přípravy návrhu takové novelizace zákona, která by požadavky petice uvedla do praxe.

Hlavními důvody pro naše snahy je přesvědčení, že právo v soukromí pěstovat a užívat konopí patří mezi základní lidská práva, chráněná Ústavou ČR a Listinou základních práv a svobod – jde především o právo na soukromí a právo na ochranu zdraví. Zdravotní rizika užívání konopí jsou prokazatelně nižší než u legálního alkoholu, tabáku či některých léků a u celé řady diagnóz konopí naopak může pomáhat. Léčba konopím je sice v ČR uznaná a legální již čtvrtým rokem, přesto se jí dosud především kvůli nesmyslné ilegalitě tzv. „rekreačního“ konopí a s ní spojené přemrštěné regulaci, nadměrné byrokracii a finanční nákladnosti dostalo pouze zcela nepatrnému zlomku potřebných pacientů. Drtivá většina nemocných, kterým konopí pomáhá, je tak i nadále kvůli získání svého léku nucena porušovat zákon. Na druhé straně přes deklarovaná prohlášení represivních složek o nízké prioritě stíhání drobných uživatelů konopí nadále dochází k častému šikanování a pokutování drobných uživatelů, kteří pro společnost nepředstavují naprosto žádné riziko či nebezpečí1.

Pokud chcete podpořit Petici za legalizaci konopí klikněte zde: Petice

Poznámka k petici. Je elektronicky spackaná, složitá a tudíž nedokonalá. Musíte totiž nejprve na shora uvedeném odkaze petici stáhnout společně s petičním archem ve formátu PDF. Poté tento dokument vytisknout a nechat tento petiční arch vyplnit a podepsat (plnoleté spoluobčany) ve vašem okolí.
Petiční arch, který musí mít čitelné jméno a příjmení, celou adresu, včetně názvu obce dále musíte poslat na korespondeční adresu Legalizace.cz, Jaromírova 18, 128 00, Praha 2. Proč to nelze učinit přímo z webového rozhraní? Petice se takto okrade o značný počet zájemců!



  • Autor: Martin Frybord


29-01-2017 08:30 4,584

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.