Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Musí být kritika vulgární?

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Musí být kritika vulgární?02. 02. 2017 - Ve světě i u nás stále více vládne vulgarita na veřejnosti. Populární zpěvačka Rihanna se vyjádřila o Donaldu Trumpovi jako o „amorální sviní“. Český časopis Reflex nazval předsedu hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamuru jako klauna se jménem Pitomio. A podle soudu se mu nemusí vůbec omlouvat. Na soudu ale nezáleží, slušnost je jediná, a takové počínání nedovoluje! Budeme někdy přiměřeně slušní?

„To je hnusné! Hrozné zprávy! Ameriku ničí přímo před našima očima. Jakou amorální sviní musí být člověk, aby dělal takové věci (tady použila Rihanna zkratku BS, která se používá místo sprostého slova)," napsala zpěvačka na Twitteru.
Zpěvačce se nelíbí, že prezident USA Trump zpřísnil migrační zákonodárství. Jeho výnos např. omezuje vstup do země majitelům zelených karet ze sedmi zemí Blízkého východu.

Pražský vrchní soud v úterý 01.02.2017 rozhodl, že Reflex může nazývat předsedu hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamuru v případě oprávněné kritiky Pitomiem. Bezdůvodně komolit jeho jméno ale nesmí. Podle odvolacího soudu se týdeník nemusí vůbec omlouvat za to, že použil na svém webu a obálce časopisu Okamurovu karikaturu jako klauna.

V obou případech jde o vyjádření nesouhlasu, ale proč takovým neetickým, vulgárním způsobem? Neumí se aktéři kritiky jinak vyjadřovat? Či to dělají proto, že se chtějí zviditelnit? Takových neslušností bychom našli nespočet... Dávají špatný příklad mláídeži, která takové způsoby vyjadřování už pomalu bere jako samozřejmost. Mysleme na to, zastavme neslušnost v našem jednání. Kritika nemusí být pouze vulgární. Reagovat kriticky lze přece i slušnou formou. Ale to je těžší, že?



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)
  • Reprofoto: pc-politika.cz



Kvido 02-02-2017 09:06 3,640

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.