Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Věříte papírům udavčů, hloupost

G
Přidáno před 7 lety
Věříte papírům udavčů, hloupost07. 02. 2017 - Výrok Slovenského nejvyšší soudu, který včera, 6. února 2017, v kauze Babiš zamítl dovolání slovenského Ústavu paměti národa proti dřívějšímu rozhodnutí nižších soudů, by měl záležitost ukončit. Měl! Avšak odpůrci nesouhlasí s tím, že český ministr financí Andrej Babiš je neoprávněně evidován ve svazcích někdejší Státní tajné bezpečnosti - StB, coby její agent. Chtějí dále rozviřovat udavačské papíry z dob éry socialismu a mávat s nimi na protest. Přitom musí vědět, že mnohé listiny StB nejsou vůbec preavdivé, neboť měly sledované občany poškodit a znemožnit.

Výrok Slovenského nejvyšší soudu, který včera, 6. února 2017, v kauze Babiš zamítl dovolání slovenského Ústavu paměti národa proti dřívějšímu rozhodnutí nižších soudů, by měl záležitost ukončit. Měl! Avšak odpůrci nesouhlasí s tím, že český ministr financí Andrej Babiš je neoprávněně evidován ve svazcích někdejší Státní tajné bezpečnosti - StB, coby její agent. Chtějí dále rozviřovat udavačské papíry z dob éry socialismu a mávat s nimi na protest. Přitom musí vědět, že mnohé listiny StB nejsou vůbec preavdivé, neboť měly sledované občany poškodit a znemožnit.

Ano, pan Babiš mohl spadnout do kleští StB, vyšetřovatelé jej mohli pronásledovat, ale to neznamená, že s nimi spolupracoval a něco jim udával a podepisoval. Všeobecně je známo, že pouhý kontakt s StB přičinliví komunističtí špiclové evidovali v dokumentech jako navazání kontaktu atd., atd.

Prostě, udavačským papírům bývalé komunistické StB, ve vztahu k panu Babišovi, nevěřím. Už proto, že mám k tomu špatnou zkušenost. Týká se mého bývalého kamarád a kolegy Ivana Šedivého. Byl to hlasatel Československého rozhlasu Ostrava a poté, když ho komunisté z rádia vyhodili také sportovní redaktor a kameramana v Československé televizi Ostrava, z niž ho komunisté rovněž vyhodili na dlažbu. Jako vyloučený komunista z KSČ jezdil v Jeseníkách u Státních lesů s vétřieskou. Mimochodem, jeho největším proviněním bylo, že za okupace Československa v roce 1968 vojsky Varšavské smlouvy, hlásil zprávy o okupantech společně s hercem Luborem Tokošem z tajného rozhlasového vysílače.

Po Listopadu 1989 se stal Ivan Šedivý vedoucím zpravodajské redakce. Na mé doporučení, jelikož jsem ho dobře znal a hlavně proto, že byl odborníkem na zpravodajství a vynikající hlasatel, stejně jako hlasatelka Eva Mudrová. Jednou u piva mně řekl, že příjde průser, jelikož v minulosti jej kontaktovali estebáci. A skutečně, někdo po roce 1991, za ředitele České televize Ostrava, pana Koska, zamával udavačskými papíry na Ivana Šedivého; měl být spolupracovníkem StB. A my demokraté svobodné republiky, jsme Ivana z televize vyhodili. Jako ti "spravedliví" komunisté. Přitom si vzpomínám - na Ivana Šedivého nebyl předložen jediný důkaz, že by někoho komunistům udával a tedy někoho poškodil!!

Nějak podobné to bude s udavačskými papíry StB pana Babiše. Nevěřím jim!



  • Autor: Květoslav Vícha (Kvido)


07-02-2017 15:48 3,504

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.