Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Po intervencích česká koruna slábne

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Po intervencích česká koruna slábneS ukončením intervencí ČNB se zřejmě sníží i cena ojetin. Kdyby v Česku např. euro stálo 25 korun, cena dovážené ojetiny v ceně 200 tisíc korun by se snížila zhruba o 15 tisíc. Jenže, panáčku, situace je zatím opačná. Česká koruna se dnes přiblížila vůči euru na 26,80 CZK/EURO, a tak je nejslabší od ukončení intervencí.

S ukončením intervencí ČNB se zřejmě sníží i cena ojetin. Kdyby v Česku např. euro stálo 25 korun, cena dovážené ojetiny v ceně 200 tisíc korun by se snížila zhruba o 15 tisíc. Jenže, panáčku, situace je zatím opačná. Česká koruna se dnes přiblížila vůči euru na 26,80 CZK/EURO, a tak je nejslabší od ukončení intervencí.

Podobný efekt jako po ukončení intervenci bank v jiných státech se tedy v České republice nekoná a zřejmě ani nepřijde. Realitou tedy je přes 26 korun za euro, což znamená nejnižší úroveň za posledních nejméně 10 měsíců. Co to bude znamenat. Přechodně se zřejmě zdraží nejenom dovážené zboží, třeba elektronika a potraviny, ale také útraty na našich plánovaných dovolených za hranicemi České republiky.

V Potravinách v Ostravě jsem to dnes ráno poznal. Třeba Lupínky, které před Velikonocemi stály 11,00 CZK dnes prodával řetězec Hruška za 24,00 CZK. Nepřeklepl se tentokrát obchodník, který rozhoduje o cenách? Myslím, že ano. To není přepočet z EUROA! Takže, nechejme se překvapit v dalších dnech...
Kvido 18-04-2017 14:21 3,685

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.