Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Čuba; vůbec žádné chlapské gesto!

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Čuba; vůbec žádné chlapské gesto!Dříve rozšafný a prozíravý šéf gigantu JZD Slušovice, František Čuba, dnes blafuje. Je to smutné a hanba! Jednaosmdesátiletý senátor byl nemocný. Mj. byl na operaci trávicího traktu. Po celou dobu však pobíral běžný senátorský plat včetně finančních náhrad zhruba 122.000 korun měsíčně a nevzal si nemocenskou neschopenku.
Dříve rozšafný a prozíravý šéf gigantu JZD Slušovice, František Čuba, dnes blafuje. Je to smutné a hanba! Jednaosmdesátiletý senátor byl nemocný. Mj. byl na operaci trávicího traktu. Po celou dobu však pobíral běžný senátorský plat včetně finančních náhrad zhruba 122.000 korun měsíčně a nevzal si nemocenskou neschopenku.

Tento zemědělský podnik se nevěnoval jen zemědělství; to koncem 80. let tvořilo dokonce výrazně menšinový podíl produkce družstva. Mezi hlavní odvětví patřila mikroelektronika (počítače řady TNS), biotechnologie, strojírenství a další. V řízení zavedl nové prvky hodnocení pracovníků, stimulační faktory - seberealizační, hmotné zainteresovanosti, morálního ocenění, radosti z práce apod. Například v rámci tehdejší přidružené výroby JZD Slušovice dokázal F. Čuba dostat na trh československé počítače. Tam jsem se také poprvé (jako televizák) setkal a učil obsluhovat a programovat "písíčko", za což Čubovi vděčím. V mnohém je srovnáván s podnikatelem ze stejného zlínského regionu Tomášem Baťou.

Tento slavný člověk, je přece jen jako každý dnes snad - lačný po penězích. Tak nás to nyní také v Česku vychovává kapitalismus. Ale ten kapitalismus jinde ve světě má také své morální kredity. V Česku nám to jaksi uniká, dokonce ti, kteří vykonávají vyšší funkce na to vůbec nedbají.

Senátor František Čuba (SPO) se kvůli dlouhodobé absenci v Senátu nyní rozhodl vzdát se svého senátorského platu a náhrad. To je prý jeho chlapské slovo. Vůbec ne! Bylo třeba panu Čubovi "zasklívat" tak dlouho svoji nemoc, když nedocházel do Senátu? Mohl přece už dříve pobírat nemocenskou, samozřejmě, adekvátní nižší než senátorský plat 122 tisíc! Ale bylo by to od něj čestné! Takhle vypadá jako podvodník. Co si mají lidé o takto postavených politicích myslet? Že to jsou vyžírkové! Bohužel, je to smutné! Vzhledem k těm tisícovkám potřebných občanů v Česku (zejména seniorů), kteří nedosáhnou měsíčně ani na deset tisíc korun.

Autor: Květoslav
PHP-Fusion-CZECH.cz
Foto: Česká televize, z kampaně do Senátu (10. a 11. října 2014).

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

{lang: 'cs'}

Kvido 15-06-2017 06:37 3,408

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.