Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zvěrstva; prezident Zeman má pravdu!

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Zvěrstva; prezident Zeman má pravdu!Skutečně, při obchodování s EU se dějí zvěrstva. Na jedno takové upozornil pan prezident Zeman. Když se 23. srpna 2017 (po delší době a dost pohublý) objevil na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích, kritizoval Evropskou unii za dotace na snižování výroby. „Je to zvěrstvo,“ řekl. Podobné zvěrstvo je i údajné kamionové převážení mléka třeba z Nizozemí, nebo z Německa do Česka s dvoudenní trvanlivostí, aby konkurovalo českým výrobcům a zpracovatelům.
Skutečně, při obchodování s EU se dějí zvěrstva. Na jedno takové upozornil pan prezident Zeman. Když se 23. srpna 2017 (po delší době a dost pohublý) objevil na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích, kritizoval Evropskou unii za dotace na snižování výroby. „Je to zvěrstvo,“ řekl. Podobné zvěrstvo je i údajné kamionové převážení mléka třeba z Nizozemí, nebo z Německa do Česka s dvoudenní trvanlivostí, aby konkurovalo českým výrobcům a zpracovatelům.

Je to panoptikum! Vyplácení dotací na nevýrobu, nikoliv na výrobu, ale na nevýrobu. "Pokud máme vyplácet dotace, tak abychom něco vyrobili, a ne abychom výrobu zastavovali,“ řekl prezident. Naši chovatelé krav a prasat měli dostat jako pomoc při snižování cen mléka a vepřového masa peníze od Evropské unie i z českého rozpočtu. Celkem šlo o 559 milionů korun, což schválila i česká vláda. Část peněz jim ale mohla být vyplacena pouze v případě snížení stanovené nadprodukce. Nesměli ale chovy úplně zavřít. Čeští chovatelé tehdy slíbili, že sníží výrobu o 13 700 tun.. Tak to je ta Klausova tržní ekonomika?

Dovoz plnotučného mléka z Nizozemí

Podobným nesmyslem je výroba mléka a jeho prodej přes řetězec Albert. Jde o plnolotučné "trvanlivé" mléko BASIC, ošetřeno UHT, prodejní cena AHB, 3,5% byla 16,90 CZK, zakoupeno v hypermarketu Albert, Ostrava - Poruba, Opavská 6201/1A. Např. aktuálně zakoupena šarže s vyznačenou trvanlivostí do 01.01.2018, se po otevření musí zkonzumovat do 2 dnů. Je to výhodné pro našeho spotřebitele? Mléko je podle popisu na obalu Produziret in der Tschchischen Republik. Konkrétní výrobce ale není uveden, což nesplňuje nařízenou normu EU! Podepsaná je firma Albert Hejn B.V., Provincialeweg 11, 1506 MA Zaandam, The Netherlands (Nizozemí). Toto mléko samozřejmě konkuruje českým výrobcům cenou. Podobné plnotučné české mléko z Kunína se prodává u nás za 19.00 CZK, avšak je kvalitnější a nemá tak krátkou omezenou trvanlivost po otevření. A levnější (ve slevě) za 14.90 CZK je české mléko z jihočeské mlékárny Madeta, a.s. Ale přinuťte obchodní řetězec Albert, aby své mléko neprodával prostřednictvím firmy Albert z Nizozemí, a tedy nedovážel výrobek na dálku přes celou Evropu?!

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 25-08-2017 07:19 3,144

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.