Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koho mám volit?

KvidoKvido Přidáno před 7 lety
Koho mám volit?Koho mám volit? Stále nemám jasno. Ale dost toho vím.
Koho mám volit? Stále nemám jasno. Ale dost toho vím.

Myslím, že tzv. zaběhnuté politické strany jsou k ničemu. Tam jde politikům o koryta. S lidmi málo kontaktují (nepočítám předvolební kampaně), ale běžný rituál, kdy se zajímají o skutečné starosti obyčejných lidí. Třeba stranická městská organizace ČSSD Ostrava mně ani po dvou měsících neodpověděla na moji Stížnost ve veřjeném zájumu. Tak si představují dialog? Proto se poohlédnu po novýcvh stranách, včetně Miroslava Sládka, kterému mnohé strany opsaly jeho 20 let starý program. Prostě, zaběhnutým stranám už nevěřím!
A co samostatná kapitola ANO pana Babiše. Tu zdiskreditoval sám pan Velkomožný. Psal jsem tu na portále již před několika lety, že jeho vstup do politiky je nešťasný. Že mají politiky - podnikatelé ve vysoké politice i jinde ve světě. Mají. Ale mají tam také lepší politickou a ekonomickou morálku, než v Česku. Shrnuto, ANO nebudu volit!

A co volit komunisty? Pravda, od těch bývalých se dnešní KSČM liší. Dobré úmysly má třeba městská organizace v Ostravě - Porubě, která v minulých dnech zorganizovala Petici na ochranu lithia. Bohužel, jejich předchůdci zadlužili následující generace. Ten dluh spočíval v zničeném životním prostředí, v zchátralých historických centrech měst, kde se památkově chráněné domy rozpadaly a ještě v roce 1987 tvrdili komunisté, že totálně zdevastované jádro nádherného Českého Krumlova je neopravitelné. O tomto problému soudruzi na nejvyšších místech zakázali psát, veřejnost nesměla znát pravdu. Jan Fojtík, zodpovědný za média a kulturu, na jednom setkání s novináři řekl: „Soudruzi, my o tom problému víme (zničené životní prostředí v severních Čechách), a my se ho snažíme v rámci možností řešit. Ale, komu a čemu prospějeme, když se o tom budeme bavit v médiích?“ Takže novináři měli za totality zakázáno psát o tomto průšvihu v severních Čechách. Podobné to bylo na Ostravsku. Informace o ropných haváriích na Ostravici a Odře byly omezovány.

Prostě, volit bychom měli tak, aby po těchto volbách pokud možno vládu nikdo z „tradičních“ profláknutých stran sestavit jen tak lehce nemohl. Dejme proto šanci malým stranám!

Autor: Kvido
Kvido 20-10-2017 07:55 3,513

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.