Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Opět nespokojenost s ČT a ČRo

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Opět nespokojenost s ČT a ČRoMáme pět dnů po volbách do Parlamenzu ČR a není divu, že voliči touží po ještě důslednějším prosazování svobody slova. To samozřejmě nepřijde den ze dne. Impuls k tomu dál předseda politické strany SPD, která se dostala do Parlamentu. Na adresu České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo) prohlásil předseda SPD Tomio Okamura, že by tato veřejnoprávní média měla být zestátněna.
Máme pět dnů po volbách do Parlamenzu ČR a není divu, že voliči touží po ještě důslednějším prosazování svobody slova. To samozřejmě nepřijde den ze dne. Impuls k tomu dál předseda politické strany SPD, která se dostala do Parlamentu. Na adresu České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo) prohlásil předseda SPD Tomio Okamura, že by tato veřejnoprávní média měla být zestátněna.
Dúvodem kritiky T.Okamury je zpravodajství a publicistika, které jsou za koncesionářské poplatky zprivatizovány konkrétnimi lidmi, včetně Václava Moravce a jeho OVM (Otázky Václava Moravce). Už jsem tu také psal, že ČT má podivný a nespravedlivý výběr respodentů k politické diskuzi. To vytváři dojem podpory určitého názorového proudu, např. lidí z pražských havloidních kaváren, či vítačů přistěhovalců. Zejména redaktoři zpravodajství ČT působí z obrazovky tak, že hlídají veřejnoprávnost. Oni však prosazují vesměs jednostranné názory, o nichž si myslí, že jsou správné, a jiný názor nepřipouštějí, takže ho vlastně cenzurují. To ovšem není veřejnoprávnost!

Skutečně, málokdy jsem viděl diskuzi, v níž by v Událostech či na kanále ČT24 vystupovali proti sobě zástupci protichůdnách proudů. To je neudržitelný stav a nepohne s ním ani Rada České televize (RČT), nebouť ztěží bude některý ze členů (placený ČT) kritizovat Radu a ředitele Dvořáka. Takže, zestátnění zmíněných hlavních veřejnoprávních médií, jak to mají i v jiných státech, není žádné ohrožení demokracie, čímž v posledních hodinách argumentují ředitelé ČT a ČRo.

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 25-10-2017 15:19 2,631

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.