Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Třetí TV Duel; Zeman vyučoval Drahoše

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Třetí TV Duel; Zeman vyučoval DrahošeVe třetím TV duelu na TV Prima před druhým kolem prezidentských voleb (konečně byl přítomen Jiří Drahoš), se stal jednoznačným vítězem nynější pan prezident Miloš Zerman. Napočítal jsem, sportovně vyjádřeno, preference 4 : 30 pro Miloše Zemana.
Ve třetím TV duelu na TV Prima, před druhým kolem prezidentských voleb (konečně byl přítomen Jiří Drahoš), se stal jednoznačným vítězem nynější pan prezident Miloš Zerman. Napočítal jsem, sportovně vyjádřeno, preference 4 : 30 pro Miloše Zemana.

První televizní živý názorový duel mezi současným prezidentem Milošem Zemanem a jeho protikandidátem Jiřím Drahošem se odehral dnes večer ve 20:15 hoid v Hudebním divadle v Karlíně. Atmosféra byla velmi bouřlivá, takže moderátor Voříšek místy siatuaci nezvládal. Hlavně kvůli hlasitým projevům přiznivců obou kandidátů. Hned v úvodu měl silně navrh Miloš Zeman, který si doslova slovně pohrával s očividně nervózním Jiřím Drahošem. Ten prohlásil, že o Zemanovi hovořil na setkáních s lidmi. Načež Miloš Zeman ho přivedl do rozpaků, když mu sdělil, že ho Drahoš asi miluje a proto by měl Zemanovi "dát ve volbách svůj hlas"...

Jiřtí Drahoš se jevil až nepřipravený a těkající při nalezení protiargumentů. Drahoš se zeptal Zemana, zda byl opravdu jeho nejhorším zážitkem pád ČSSD, prezident ho za to pokáral, že se nedrží tématu zadaného televizí Prima. „Člověk, který neumí dodržovat ani elementární pravidla je poněkud nebezpečný sobě i svému okolí,” zaútočil Zeman. Drahoš mu připomněl, že v tématických okruzích byla i otázka domácí politické situace, což s tím souvisí. Tak získal Drahoš do pomyslného bodování jeden z mála vítězných bodů.

Když přišla řeč na migraci, konkrétně muslimskou, málem Miloš Zeman udělal malou chybu. Když vytkl Drahošovi jeho profláknutý názor přijmout 2 600 běženců pro Česko. Omylem řekl, že výrok pronesl Drahoš ve Velké aule Karolina. To Drahoš odmítl, byla to Lucernu. Na to Zeman smečoval "... tím hůře!". V této souvislosti stojí za pozornost, že TV duel na Primě v hudebním divadle, se konal za přísných bezpečnostních opatření. Přítomní byli dvakrát prohledáváni, zavazadla novinářů dokonce očenichal policejní pes.

A že skutečně nejsem zaujatý proti J.Drahošovi, svědčí stovky kritiků na adresu akademika Drahoše. Že Drahoš před kamerami nijak nezazářil, uznal také aktivista Jakub Pitron, který se řadí mezi podporovatelé pana profesora. „Bože, dejte Drahošovi na ty dva dny před debatou v ČT k ruce někoho, jako je Pavel Novotný. Tohle není normální," posteskl si. Téhož názoru byl i redaktor serveru info.cz Vratislav Dostál. Nechápal, jak mohl být Drahoš v debatě tak slabý a nepřipravený. Bývalá poslankyně ČSSD Pavlína Nytrová na Facebooku napsala: „Sleduji Česko hledá prezidenta. Vážení FB přátelé, cítíte tu naprosto jednoznačnou převahu Zemana? To snad musí objektivně přiznat všichni sledující, " napsala na sociální síti Facebook „Sleduji Česko hledá prezidenta. Vážení FB přátelé, cítíte tu naprosto jednoznačnou převahu Zemana? To snad musí objektivně přiznat všichni sledující, " napsala na sociální síti Facebook.

Prezidentský duel z Karlína sledovalo 23. 01. 2017 (podle údajů TV Prima) až 2,2 milionu lidí. Alžběta Králová, analytička Institutu pro politický marketing, neočekává, že by jeden z kandidátů kvůli svému vystoupení přišel o své příznivce. Ti nerozhodnutí by se ale mohli spíše přiklonit k Zemanovi. "Voliči Jiřího Drahoše určitě pochopí, jak těžké bylo pro profesora debatovat v tak nedůstojné atmosféře. Nerozhodnuté voliče ale Drahošovo nejisté vyjadřování patrně moc oslovit nemohlo," domnívá se Králová.

Jiřího Drahoše mně chvílemi bylo až líto. Slušný a hodný pan, který není zvyklý na nutnou razanci a bezohlednost v politice, nedokázal dostatečně čelit většině argumentací Miloše Zemana. Také proto, že nemá dost politických zkušeností. Naskýtá se otázka - v případě zvolení by byl silným prezidentem? Zřejmě nikoli. A lidsky? Ustrnul jsem, když na konci duelu pan Drahoš vyskočil a ukazoval Zemanovi, že jemu ještě nohy dobře slouží. Pan Drahoš je tak tupý, že neví, co je kulturní společnost? V kulturní společnosti se fyzický handicap člověka nezesměšňuje. Navíc, volba prezidenta je ve všech civilizovaných strátech soutěž ducha, nikoliv soutěž těla. To, co předvedl nakonec duelu Drahoš, bylo nadmíru nevkusné!!! To má být reprezentant naší elity? To by měl být nastávající prezident? Děkuji, odejděte!

Také jsem litoval moéderátora TV Prima Voříška. Moderátor by přece měl upozorňovat na nepravdivé výroky, důsledně žádat zodpovězení otázky, nenechat některého z diskutujících skákat do řeči. Takže, Karel Voříšek byl více uváděčem diskuze, či konferenciérem, než moderátorem.

Zdroj: https://www.phpfusion.cz/infusions/videos/admin.php?aid=5b0613f0d554ca9c
Zdroj: O imigraci, Drahoš a Zeman
Kvido 23-01-2018 22:49 3,129

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.