Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Sluchátko s nápovědou pro Drahoše?

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Sluchátko s nápovědou pro Drahoše?Dnes ve 20:00 se uskuteční na veřejnoprávní stanici ČT1 a ČT24 poslední prezidentský duel Zeman - Drahoš. Aktuálně Zemanovi příznivci varují na Internetu domněnkami, že prý kandidát Jiří Drahoš bude Českou televizí nějak preferován, že mu pomůže odpovídat na kladené otázky. Dokonce se mluví o nápovědě sluchátka pro neobratného řečníka pana Drahoše.
Dnes ve 20:00 se uskuteční na veřejnoprávní stanici ČT1 a ČT24 poslední prezidentský duel Zeman - Drahoš. Aktuálně Zemanovi příznivci varují na Internetu domněnkami, že prý kandidát Jiří Drahoš bude Českou televizí nějak preferován, že mu televize pomůže odpovídat na kladené otázky. Dokonce se mluví o nápovědě sluchátka pro neobratného řečníka pana Drahoše.

Faktem je, že dramaturgie tohoto duelu může vybrat pro moderátorku takové otázky, které mohou válcovat Miloše Zemana a nahrají tedy Drahošovi. S tím se ovšem nedá nic dělat, bude záležet pouze na panu Zemanovi, jak se s tím popasuje.

Co však nepřichází v úvahu, a je nepravděpodobné a lživé, že by kandidát na prezidenta prof. Jiří Drahoš měl v duelu pro sebe speciální sluchátku, kam by mu chodily "rozumy" z jeho štábu. Proti takovým smyšlenkám je nutné vystoupit a pana Drahoše se zastat! Svoji náklonnost k panu prezidentovi Zemanovi by jeho příznivci neměli tak nepatřičně vyjadřovat. Ostatně, účastníci duelu sami uvidí, zda má pan Drahoš během televizního duealu nějaké sluchátko s nápovědou!

Co však bude mít ČT1 a ČT24 k dispozici, a je to překvapivě perfektní, ověřování pravdivosti výroků obou kanidátů na nového prezidenta. Má se na tom podílet během duealu zhruba patnáctka redaktorů a editorů, moderátorka pak bude podle uvážení režie opravovat vyjádření debatérů. Tohle je třeba a pochválit! Přispěje to ke kvalitě prezidentského duelu. Ovšem otázkou je, jak bude zabezpečeno, aby tato nová a dosud nevyzkoušená metoda v České televizi, nezpůsobila nechtěné či záměrné zmanipulování argumentace diskutujících.
Kvido 25-01-2018 12:25 3,711

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.