Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Dělá z nás premiér Babiš blbce?

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Dělá z nás premiér Babiš blbce?Praha, Brusel - Pekárna Zelená louka, která je součástí holdingu Agrofert, získala 100 milionů českých korun dotaci na novou moderní linku na toustový chléb. Cílem dotované investice je vyrábět zdravější toustové chleby bez konzervantů s delší trvanlivostí. Konkurent United Bakeries přitom s tímto inovativním toustovým chlebem přišel už před osmi lety, kdy začal vyrábět chléb se sníženým obsahem soli a konzervantů.
Praha, Brusel - Pekárna Zelená louka, která je součástí holdingu Agrofert, získala 100 milionů českých korun dotaci na novou moderní linku na toustový chléb. Cílem dotované investice je vyrábět zdravější toustové chleby bez konzervantů s delší trvanlivostí. Konkurent United Bakeries přitom s tímto inovativním toustovým chlebem přišel už před osmi lety, kdy začal vyrábět chléb se sníženým obsahem soli a konzervantů. Tuto dotaci odsouhlasila pekárně výběrová komise z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost v prosinci 2016, tedy v době, kdy byl ministrem financí sám Andrej Babiš (ANO) a ministerstvo pro místní rozvoj vedla Karla Šlechtová (ANO).

I když premiér Andrej Babiš nyní není vlastníkem Agrofertu, který přešel do svěřeneckého fondu, vypadá to, že z nás dělá blbce. Europoslanec Zdechovský případ označil za neomluvitelný exces a podal kvůli němu interpelaci k Evropské komisi. Podle europoslance mohou podobné dotace zavinit likvidaci menších podniků, kteří v podobných programech nemohou firmám z miliardového holdingu Agrofert konkurovat. Podle Zdechovského by měla Evropská komise jednoznačně říci, zda se také nejedná o střet zájmu, když firmy patřící ministrovi financí, získávají z rozpočtu EU takto obrovské podpory.
Kvido 17-03-2018 18:35 2,761

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.