Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jaromír Soukup není Larry King

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Jaromír Soukup není Larry KingVlastník a ředitel TV Barrandov - Jaromír Soukup, by se zřejmě rád vyrovnal legendárnímu Larry Kingovi z americké televizní stanice CNN. Poslední jeho pořad "Týden podle J.Soukupa" by mu to rozhodně pokazil.
Vlastník a ředitel TV Barrandov - Jaromír Soukup, by se zřejmě rád vyrovnal legendárnímu Larry Kingovi z americké televizní stanice CNN. Poslední jeho pořad "Týden podle J.Soukupa" by mu to rozhodně pokazil.

Moderátor americké televizní stanice CNN Larry King, jehož pořad se vysílal 25 let, na podzim 2010 skončil. Mnozí diváci to ještě dnes litují. Kdyby skončil v TV Barrandov jako moderátor Jaromír Soukup, asi bychom na něj za půl roku zapomněli.

Jak jsem předeslal, snaha nestačí. Jeho moderování je příliš přelétavé od zdi ke zdi, od tématu k tématu a mnohdy účelové. Čtvrteční hovory s prezidentem jsou nejlepší, mají větší rozhled a kritičnost, než u Moravce na ČT. Nejslabším pořadem J. Soukupa byl rozhodně pořad Týden podle J.Soukup (1.5.2018), v němž si vzal na paškál Jiřího Paroubka.

I když (musím vzít v úvahu, že jde o ironické komentování), byla to účelová snůška polopravd i vyložených lží. Třeba, když Soukup kritizoval skleník Fata morgána, prý za dvěstě miliónů korun českých a nesprávně načasovaný nákup cizí měny. Za obojí označil Soukup viníkem Jiřího Paroubka, který však byl tehdy ekonomickým náměstkem primátora. Nebo, Soukup prohlásil, že "Paroubek zavinil pád ČSSD". I to je velká lež, protože za Paroubka doznala ČSSD největšího rozmachu členské základy... Nebudu tu jmenovat další nepravdy Soukupa, dodávám jen, aby si objednával texty svého moderování od schopných profesionálů a nikoli pisálků IV. kategorie.

Zvláště mě nadzvihlo, když se Soukup vysmíval ostravské ČSSD (Ostrava - Jih), která Paroubka navrhla jako nezávislého kandidáta do Senátu ČR. Soukup tak ukázal, oč mu vlastně jde, že by prostě Paroubka nerad viděl v Senátu. Zpúsob moderování Soukupa v tomto případě přešel k předvolební agitce, což se mnohým divákům TV Barrandov pravděpodobně nelíbilo.

Ano, Soukup si může vysílat neomezeně ve své televizi co chce, je však otázka, jak dlouho mu takové zesměšňování i překrucování faktů vydrží a jak to ocení diváci. Takže, ztěží se vyrovná Larry Kingovi, i když má k tomu nakročeno v poněkud jiném televizním žánru.
Kvido 07-06-2018 17:01 2,915

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.