Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Hospodářský růst, ale exekucí přibývá!

KvidoKvido Přidáno před 6 lety
Hospodářský růst, ale exekucí přibývá!Česko si pěstuje paradox. Hospodářství roste a zatím se mu velmi daří. Na druhé straně počet exekucí dále roste. Tak, jak to vlastně je? Něco tu nehraje!
Česko si pěstuje paradox. Hospodářství roste a zatím se mu velmi daří. Na druhé straně počet exekucí dále roste. Tak, jak to vlastně je? Něco tu nehraje!
Podle včera vydané Národní zprávy české koalice Social Watch je aktuálním problémy české společnosti enormní nárůst exekucí.
"Nejpalčivějšími problémy v České republice jsou míra předlužení domácností a množství exekucí, které se týkají téměř deseti procent obyvatel starších 15 let," uvádí se ve zprávě. Autor kapitoly o zadlužení Radek Hábl vidí riziko zejména v tom, že až 95 procent nových exekucí je zahajováno vůči lidem, kteří už v exekuci jsou.
Kde hledat řešení? Hodně příčin je u samotných exekucí a celé jejich filozofie. Exekutoři a advokátí se finančně nabalují z neštěstí těch nejchudších Čechů!! Proč jsou náklady na exekuce (částky, ktreré narůstají geometrickou řadou) tak vysoké? Přece není možné, aby na malou dlužnou částku - do 5.000 Kč bylo stejné procento nákladů, jako třeba na částku 100.000 Kč! A proč se otevírají nové exekuce lidem, kteří mají třeba již předtím pět, šest exekucí. Tyto a další otázky ohledně exekucí by měli konedčně začít rozumně řešit čeští poslanci a rychle reagovat nová vláda A.Babiše.
Řešením by měla být rovněž novela insolvenčního zákona, která by umožnila lidem dosáhnout rychlejší oddlužení, řekl Hábl a pozastavil se nad tím, že ačkoliv české ekonomice se daří, počet exekucí roste.
Titl. foto: Česká justice
Kvido 20-07-2018 06:09 2,361

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.