Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

J.Soukup; velikášství z nouze?

KvidoKvido Přidáno před 6 letykoronavirus
J.Soukup; velikášství z nouze?Generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media - Jaromír Soukup - zřejmě "trpí" velikášstvím. Jeho entrée na stanici TV Barandov "Týden s prezidentem", se vskutku podařilo. Tento pořad jsem chápal jako poctivou snahu dát slovo panu prezidentovi Zemanovi, protože jiní mu v tom dost okatě bránili...
Generální ředitel TV Barrandov a předseda představenstva mediálního domu Empresa Media - Jaromír Soukup - zřejmě "trpí" velikášstvím. Jeho entrée na stanici TV Barrandov "Týden s prezidentem", se vskutku podařilo. Tento pořad jsem chápal jako poctivou snahu dát slovo panu prezidentovi Zemanovi, protože jiní mu v tom dost okatě bránili...
Po čase se však z poctivé Soukupovy snahy vyklubaly v pořadu "Týden s prezidentem" také otázky, z nichž bylo jasné, na které straně pan Soukup hraje. Prostě, je to jeho televize, může si dělat co chce; když mu to pan prezident papá.
Brzy však přibyly další Soukupovy projekty. Nyní už má na své stanici osm vlastních pořadů - Týden s prezidentem, Takový byl týden JS, Týden podle JS, Instinkty JS, Aréna JS, Kauzy JS, Jak dopadly Kauzy JS a Duel JS. Působil jsem v televizní zpravodajské branži (redaktor - kameraman) až do roku 1992 (téměř 30 let) a věřte, něco o TV tvorbě vím. Skutečně jeden autor nemůže vytvořit v krátkém časovém úseků tolik projektů. To by musel mít den 48 hodin! Prostě, Soukup zřejmě úkoluje své podřízené a oni na projektech makají. Pokud tomu tak je, jde o podvod na autorských právech a také na televizním divákovi!
A plejáda autorských pořadů Jaromíra Soukupa na TV Barrandov nekončí. Dne 22. července 2018 byla zveřejněna tisková zpráva TV Barrandov, která sděluje, že tato televizní stanice ruší svou hlavní zpravodajskou relaci Naše zprávy a z části propouští svůj zpravodajský tým. Dosavadní Naše zprávy nahradí v pořadí již devátý pořad majitele stanice Jaromíra Soukupa. Během měsíce srpna již není vysíláno klasické televizní zpravodajství a od začátku září mají televizní diváci TV Barrandov již sledovat nový pořad, v němž bude Jaromír Soukup prý s nadhledem komentovat aktuální domácí i světové dění.
No nevím, jak si to pan ředitel TV Barrandov představuje. Ale neustále sledovat v tolika pořadech jednu osobu, to i fandu a otrlého diváka přivede k nudě! Či je to důsledek finanční, že chce všechno dělat pan Soukup sám, aby ušetřil. Zapomíná však na nutnou pestrost nabízených programů, kterou mohou zajistit (vizuálně i obsahově) jen střídající se moderátoři a redaktoři. To je základní pravidlo televizní práce, jeho porušení je balancováním nad propastí.
Foto: ihned.cz

Květoslav Vícha (Kvido)
Autor článku pracoval v letech 1964 - 1993 ve zpravodajství ČT jako redaktor-kameraman a editor.
Kvido 11-08-2018 12:07 2,715

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.