Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Mináři a Plaga, pracují učitelé 8,5 hodiny?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Mináři a Plaga, pracují učitelé 8,5 hodiny?Minář, z Chvilek pro demokracii, by měl mj. místo odvolávání některých politiků a členů vlády na připravované demonstraci k 17. listopadu, řešit třeba otázky platů učitelů. Je v tom totiž hodně lhaní a nepravdivých tvrzení. Jak to tedy je doopravdy? Vyjádří se k tomu jmenovaní?
Minář, z Chvilek pro demokracii, by měl mj. místo odvolávání některých politiků a členů vlády na připravované demonstraci k 17. listopadu, řešit třeba otázky platů učitelů. Je v tom totiž hodně lhaní a nepravdivých tvrzení. Jak to tedy je doopravdy? Vyjádří se k tomu jmenovaní?
Platy byly prý zvyšeny již nejméně 40 krát
Zejména opozice havloidů a sluničkářů z pražské kavárny (ODS, KDU ČSL, STAN...), které Chvilky pro demokracii kopirují tvrdí, jak stále ubohé platy učitelé v Česku mají. Je to blbost. Ve světovém měřítku je Česká republika (ČR) na 7. místě ve výši platů učitelů, a to průměrné platy jinde ve světě jsou minimálně až 3 krát větší než u nás. Takže další zvyšování platů ve školství je již na považenou. Nehledě k tomu, že od ministryně Buzkové (se zvyšováním začala) byly platy učitelů v ČR navýšený údajně až 30 krát (mimochodem, kdo vypracuje tabulku zvýšování platů učitelů za 30 let?).
Školství, platy učitelů a zaměstnanců v České republiceŠkolství, platy učitelů a zaměstnanců v České republice v roce 2019.

Jaká je zásluhovast v porovnání s jinými zaměstnanci?
Učitelka (penize.cz - 5. 11. 2019 20:51 | Karolina Batelková), která pracovala 20 let ve školství má tuto zkušenost: "Nikdy jsem nezažila, aby učitel na škole strávil 8,5 hod. Vždy si "odučil" 20 vyučovacích hodin týdně a "zmizel". Když se k tomu přičtou placené prázdniny za celý rok. Tak za učitelský život odpracují jednu třetinu toho co jiní. Benefity ve školství /fksp,obědy/nepočítám. Žáci ,že si jich neváží k vůli penězům? co je to za blábol. Dřív byl učitel jak kostelní myš a bydlel střídavě ve světnici u sedláků. Přesto byl s knězem nejváženější člověk. Až budou dnešní naši učitelé pracovat 8,5 hod a budou mít běžnou pracovní dovolenou, tak dobře,pak si peníze zaslouží. Oni totiž, kdyby takto pracovali a vzdělávali se, tak výuka našich žáků bude vypadat jinak."
A mně napadá, vedou učitelé také třeba bezplatně různé zájmové kroužky žáků, jak tomu bylo ještě před několika léty. Chodí s žáky na brigády, třeba úklid zeleně v obcích, aby aktivně vyplnili volný čas žáků? Aby se nám děti netoulaly po městech, jak to často vidíme? To jsou problémy, jejichž řešení by mohlo rodičům hodně pomoci ve výchově.
Kvido 09-11-2019 08:27 1,887

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.