Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Starlink hlásili lidé jako UFO

J
Jan Pravda Přidáno před 4 lety
Starlink hlásili lidé jako UFOV pondělí 11. listopadu 2019 před čtvrtou hodinou odpolední středoevropského času odstartovala raketa Falcon 9, která vynesla na oběžnou dráhu první skupinu družic 60 Starlink. Nová satelitní síť zajistí z kteréhokoli místa na Zemi vysokorychlostní přístup na internet.
V pondělí 11. listopadu 2019 před čtvrtou hodinou odpolední středoevropského času odstartovala raketa Falcon 9, která vynesla na oběžnou dráhu první skupinu družic 60 Starlink. Nová satelitní síť zajistí z kteréhokoli místa na Zemi vysokorychlostní přístup na internet.

Při předchozím startu družice vypuštěné těsně za sebou vytvořily na obloze dobře viditelný světelný jev pouhým okem připomínající vláček. Lidé ho vnímali jako UFO (video jevu) a hlásili jev astronomům a observatořím
První stupeň rakety byl použit po čtvrté a bezpečně přistál na mořské plošině. Kvůli nevhodnému počasí se společnost SpaceX nepokusila zachytit aerodynamické kryty.

Elon Musk plánuje vypuštění až dvanáct tisíc družic Starlink. Tím se zhruba ztrojnásobí celkový výskyt umělých družic na obloze. Bohužel při soumraku budou družice pohybující se v nízkých hladinách poměrně jasně svítit. To se projeví jako dosud neznámý efekt. Nebe po soumraku bude připomínat světelné dálnice s velkým počtem pravidelných záblesků , přes které nebudou vidět vycházející hvězdy.
Autor: Jan Pravda
Jan Pravda 11-11-2019 22:10 1,949

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.