Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Chvilky zneužily odkaz 17. listopadu 1989!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Chvilky zneužily odkaz 17. listopadu 1989!Včera se konala na Letné v Praze demonstrace k 17. listopadu 1989. Podle spolku Milion chvilek pro demokracii (dále jen "Chvilky"), měla to být paralela k událostem 25.11.1989. Měla, ale organizátoři sklouzli k vyhrožování vládě a předvolební propagaci opozičních stran, a to bylo špatně! Někteří účasníci demonstrace v průběhu odcházeli. Nepomohl ani svetr lídra Mináře, který měl zřejmě připomenout éru Václava Havla...
Včera se konala na Letné v Praze demonstrace k 17. listopadu 1989. Podle spolku Milion chvilek pro demokracii (dále jen "Chvilky"), měla to být paralela k událostem 25.11.1989. Měla, ale organizátoři sklouzli k vyhrožování vládě a předvolební propagaci opozičních stran, a to bylo špatně! Někteří účasníci demonstrace v průběhu odcházeli. Nepomohl ani svetr lídra Minaře, který měl zřejmě připomenout éru Václava Havla...
To zklamání, podle mě, bylo v tom, že mottem demonstrace bylo heslo "30 let po sametové revoluci demokracie nevzkvétá". "Chvilky" nalhávají sami sobě a svým příznivcům. Není to pravda! Za posledních 30 let se demokracie projevila v České republice (ČR) silně, i když nikoli bezchybně. Vše ovšem záleží na voličích - občanech, jak projeví svůj názor ve volbách.
Ovšem, využít památné výročí 17. listopadu 1989 pod pláštíkem úsilí za demokracii, jak tomu došlo včera na Letné, bylo pošpiněním velkého významu odkazu sametové revoluce v roce1989. Vrcholem zneužití demonstrace byla přímá propagace opozičních stran a jejich vyjmenování s dovětkem, aby občané tyto menšinové strany při volbách preferovali. To si fakt mohly "Chvilky" odpustit, protože takto deklasovaly včerejší demonstraci na Letné na prachobyčejnou vlastní aktivitu v politickém boji ČR.
Pokud chtějí "Chvilky" někoho kritizovat, tak by to měl být předně exprezident Václav Klaus a jeho tehdejší ekonomická "klika". Podle jeho „šokového“ scénáře transformace a privatizace české ekonomiky, která následovala, zmizelo z ČR "rodinné stříbro" a majetek mnoha tehdy významných a prosperujících podniků a závodů. To, že mají Češi zhruba jen třetinové až poloviční mzdy oproti Němcům, je přímý důsledek rozhodnutí z let 1990. České národohospodářství bylo zprivatizováno nevýhodně a došlo k velkých ekonomickým a finančním škodám. Za to může tehdejší "klika" politických stran jako ODS a KDU-ČSL. A k těmto stranám, jak vidno, se "Chvilky" nyní hlásí? Prostě, pojmenujme důsledky minulého hospodaření v ČR pravými jmény a nedopusťme další lhaní.
Kvido 17-11-2019 08:14 796

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.