Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Důchodci - smrtky?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Důchodci - smrtky?Jako senioři jsme přišli s manželkou na tramvajovou zastávku. Opodál tu stáli dva občané. Najednou se nachomýtnul mladík, asi osmnáctiletý, pohrdavě se na nás podíval a vykřikl pohrdavě: "Důchodci, smrtky".
To sice není měřítkem toho, že česká mládež takhle o důchodcích v současné situaci koronaviru smýšlí. Přece jen to však vypovídá o zkresleném pohledu některých mladých lidí na důchodce. A to je smutné. Zcela jinak se k seniorům chovají například ve Švýcarsku a Nizozemsku, kde v první linii začali testovat právě občany důchodového věku.
Za to, že má nyní v Česku aktuálně dominový efekt nákaza koronavirem v Domovech důchodců, jejich klienti přece nemohou. Vždyť nákaza na ně přišla zvenčí! Podíváme-li se na statistiku ke dnešku - 01.04.2020, tak u seniorů 65+ má laboratorně prokázané onemocněním COVID-19 celkem 476 osob, což je (16,74 %) české populace. Přitom u věkové skupiny 25–34 let má prokázané onemocnění COVID-19 celkem 463 osob, což je (16,28 %) české populace. Tedy přibližně stejný výsledek.
Takže bych onomu poblázněnému mladíkovi vzkázal, ať vůbec do svých nevymáchaných úst nebere v této souvislosti slovo smrtka. Už proto, že v jiných státech je prokázano, že na COVID-19 umírají nejen senioři, ale i velmi mladí lidé, což je velmi smutné.
Rodiče, poučte své děti o tom, jaká je situace v České republice v epidemii koronavirus COVID-19 a co říkají ofociální statistiky.
Zdroje:
Ministerstvo zdravotnictví, COVID-19
Koronavirus, domovy důchodců
Foto titulka: Moravskoslezský deník
Kvido 01-04-2020 13:57 1,554

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.