Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Babiš správně zatahuje brzdu uvolňování nouzového stavu

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Babiš správně zatahuje brzdu uvolňování nouzového stavuCelkový (kumulativní) počet osob s onemocněním COVID‑19 v České republice (ČR) zaznamenal od 23.04.2020 (pozitivní nález COVID‑19 u 55 občanů) sestupnou tendenci. Přesto nemáme v zápase s pandemií vyhráno. Proto velmi kladně hodnotíme opatrný názor na rozvolňování vládních opatření premiéra Babiše.
Od 23.04.2020 jsme mohli v ČR sledovat klesající výskyt počtu osob s laboratorně prokázaným onemocněním COVID‑19 oproti dni předchozímu. Například dne 25.04.2020 došlo ke snížení nakažených osob na 79 nemocných (ze 7 273 dne 24.04. na 7352 dne 25.04.2020). A rovněž dne 26.04.2020 jsme měli v česku už "jen" 52 nemocných osob (v relaci dne 25.04.2020 - 26.04.2020).
Těmito, teoreticky řečeno, pozitivnimi údaji bychom se však neměli nechat svést od radikálních opatření vlády ČR v rámci nouzového stavu. Tak přistupuje k průběhu onemocnění koronavirem Covid-19 náš premiér pan Babiš. Je to správné, přidáváme se k jeho uvážlivé taktice, konzlutované s prof. Primulou.
Je třeba mít rovněž na paměti, že současná celosvětová pandemie, je nevyzpytatelná, neprobádaná a může kdykoli zaútočit, tedy další fázi (druhé vlně). Opatrnost je proto na místě, že premiér Babiš zatahuje brzdu rozvolňování!

Vždyť například ve Španělsku došlo minulý týden ke zmírnění tamní epidemia a včera opět radikálně narostla počtem nových pozitivních nálezů COVID‑19.
Je sice v pořádku, že hlavně opozice by ráda rozjela ekonomiku v našem státě a rozvolnila dosud přijatá vládní nařízení v situaci nouzového stavu v celé šíři. Ovšem to by bylo ve stávající situaci neuvážené. Vždyť zdraví a životy našich občanů musí být hlavní prioritou, jak to zdůrazmil znovu v neděli v TV Prima A.Babiš.
Proto je dobré, že plán na otevření restaurací, jejichž provoz je omezený kvůli epidemii nového typu koronaviru, dnes kabinet neuspíšil. O pokračování rozvolňování svých opatření v dalších plánovaných vlnách rozhodne vláda koncem příštího týdne, řekl po dnešním zasedání novinářům náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula.
Kabinet harmonogram pro rozvolnění svých opatření minulý týden uspíšila tak, že místo 8. června končí 25. května. Restaurace, hospody, bufety a kavárny mají podle plánu otevřít 11. května s obsluhou přes výdejní okénko, v provozu mohou být také venkovní zahrádky. Vnitřní prostory by seměly otevřít v pondělí 25. května.
Doplňující zdroj: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19
Covid-19, stav. Poslední aktualizace počtu pozitivních nálezů v tomto grafu byla provedena k půlnoci předchozího dne.
Připravili: Lída Víchová, Květoslav Vícha
Foto titl.: upol.cz
Kvido 27-04-2020 18:35 2,777

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.