Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Cenovky zboží za výlohou, měly by být povinné

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Cenovky zboží za výlohou, měly by být povinnéProdejci různého zboží v kamenných obchodech neoznačují vystavené zboží cenovkami. Jsou povinné? Na to by nám něli odpovědět především kontroloři České obchodní inspekce (ČOI).
Za výlohou většiny potravinářských obchodů (a dalších) nejsou většinou vidět u vystaveného zboží cenovky. Když přijdete do kamenného obchodu, musíte počkat až vám prodejce cenu sdělí. Je to tak správné? Ztracíte tím hodně času a navíc mně to připadá, jakoby prodejci prodávali zboží podle "ksichtu".
To platí rovněž např. pro ocbhody s železářstvím, obuvi a elektronikou. V Ostravě jsem našel několik výjimek, jmenuji alespoň prodejnu Svedrub s obuvi, která má veškeré zboží ve výloze poctivě označené cedulkami s cenovkou.
Podle ČOI "Způsob označování zboží cenami je upraven zákonem č. 526/1990 Sb., o cenách, v platném znění, konkrétně ustanovením § 13 cit. zákona, a jeho prováděcí vyhláškou č. 580/1990 Sb., v platném znění. Dle této vyhlášky se označením zboží cenou při prodeji konečnému spotřebiteli rozumí vybavení zboží údajem o ceně připevněným viditelně na zboží nebo umístěným způsobem vylučujícím záměnu na regále, ve vitríně, na vývěsce nebo ve veřejně přístupném ceníku tak, aby měl kupující možnost seznámit se s cenou před jednáním o koupi zboží".
Zákon č. 526/1990 Sb., však neuvádí, zda se shora uvedená vyhláška týká i zboží vystavené ve výlohách kamennýchz obchodu!
Tento malý nedostatek by měl být rozhodně upřesněn.
Kvido 31-05-2020 08:57 1,316

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.