Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vystrčil; kdo řídí stát?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Vystrčil; kdo řídí stát?Bylo představiteli České republiky (ČR) jasně naznačeno, že cesta předsedy Senátu ČR pana Vystrčila není v souladu se zájmy České republiky a tím pádem i se směřováním české zahraniční politiky. To je informace vedlejší? Nemá váhu, pane Vystrčile?
Začínám se opět utvrzovat v tom, že výrok o - je to Kocourkov asi platí nadále! Ápropos, kdo ČR řídí, že si Vystrčil může postavit hlavu a klidně, možná na truc, na Tchaj-wan letadlem vycestuje? Jak k takovému kroku dospěl? Je to vůbec v pořádku z hlediska české legislativy a práva?
Prostě, Vystrčil pojede na Tchaj-wan, i když prezident republiky si to nepřeje, nesouhlas vyjádřili i premiér Babiš, předseda Poslanecké sněmovny Vondráček a rovněž ministr zahraničí Petříček naznačil jisté rozpaky nad touto zahraniční cestou.
Jak je ale možné, že předseda Senátu Vystrčil to nebere v potaz a ignoruje?
Kdo řídí ČR? Předseda Senátu si může dělat co chce?
Pokud se nepletu (jinak se omlouvám), Vystrčil pro některé médium řekl, že jeho cesta na Tchaj-wan může poškodít obraz České republiky v zahraničí a v prvé řadě v Číně, a to zejména obchodní vztahy právě s Čínou. To už vůbec nemá logiku. Ani to, že při obchodování s Čínou se v minulých letech realizovalo něco přes 40 investičních projektů, zatímco s Tchaj-wanem kole tří tisíc obchodních investic.
A ještě něco - jednání předsedy Senátu Vystrčila je tudíž jeho soukromou iniciativou, i když mu v této věci podporu vyjádřili mnozí senátoři. Avšak, pozor! Vystrčil byl zvolen do Senátu občany ČR, je jejich zvoleným zástupcem a musí tudíž jednat v zájmu nás všech. Na to nedostal mandát! Tedy, proslavovat a vyzdvihovat svoji osobu a tím vlastně klamat nerozhodnuté voliče před nadcházejícími volbami. Měl totiž jen 8144 voličů! Ano, druhý muž našeho státu podle „ústavního pořádku“ byl zvolen hlasy 8144 voličů, zatímco prezident potřeboval 2,8 miliónů...
Zdroj:
V březnu 2020 tvrdil Vystrčil, že na tchaj-wan nepojede, ale...
Vystrčil: jen 8144 voličů
Foto titl.: Novinky.cz
Kvido 10-06-2020 09:20 1,729

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.