Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

ČT; velká odměna, ale nejsou třeba mikrofony?

KvidoKvido Přidáno před 4 letykoronavirus
ČT; velká odměna, ale nejsou třeba mikrofony?Nová Rada ČT sice zafungovala. Generální ředitel ČT Petr Dvořák nedostal celou výši své roční odměny, ale pouze dvě třetiny. Stejně je to moc! Např. můžete na obrazovce vidět, jak mnozí redaktoři zpravodajství ČT24 (krajánci) zápasí v terénu s dlouhými tyčemi na mikrofon.
Gen.řed. Dvořák každoročně vždy pobíral 100 % odměny, letos mu Rada ČT snížila prémie o třetinu. Obdržel 1,6 miliónu korun! Konečně celkem rozumné měřítko práce pana ředitel. Jenže, i tak je odměna vysoká vzhledem k potřebným výdajům této veřejnoprávni televize! Já bych se styděl takové peníze přijímat, když lidé na place (v terénu) zápasí např. s technickým vybavením mikrofónů, na které finance zřejmě nejsou!
Možná jste si všimli, že po dobu pandemie koronaviru v Česku používají redaktoři v terénu při rozhovorech (zejména z krajských redakcí) mikrofony na stojáncích (tyčích), aby byli ve větší vzdálenosti od respondenta. Stejně to ale není vždy dvoumetrová optimální bezpečná vzdálenost!
Řešení? Respondent i redaktor by měl mít připevněn na šatech bezdrátový, klopový mikroport, a tak vzájemný větší odstup bez problémů docílit. Třeba použít Saramonic Blink 500 B1 pro smartphone i kameru. Samozřejmě vhodný typ si vyberou technici (podle možností spolupráce s kamerou), dávám to jen k uvážení. Prostě, možnosti v tomto případě jsou, jen je využít. Pochopitelně musí k tomu být peníze. A ty by se v ČT při lepším hospodaření určitě našly.
Kvido 25-06-2020 14:52 1,738

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.