Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Tak přece, už bez roušek!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Tak přece, už bez roušek!Tak přece jsme se dočkali. Ode dneška - 1. červcence 2020, odkládá celá Česká republika nošení roušek, a to úředně. Třeba v Ostravě jsem jel dnes ráno tramvaji a drtivá většina cestujících měli roušky. Asi si říkají, jistota je jistota, abychom to nepřehnali s tím rozvolňováním.
Ing. Gabriela Štěpanyová, tisková mluvčí, e-mail: tisk@mzcr.cz:
Od 1. července 2020 se ruší plošné omezení otevírací doby provozoven stravovacích služeb (restaurací, barů, diskoték apod.) v čase 23-6h a většina republiky sundá roušky. Povinná ochrana úst a nosu plošně zůstane už jen ve zdravotnických a sociálních zařízeních, vztahuje se i na agentury domácí péče. „Důvodem je cílená ochrana zranitelných skupin obyvatel,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

V celém Moravskoslezském kraji bude nadále platit povinnost nosit roušky na hromadných akcích nad 100 osob a u osob vykonávající epidemiologicky závažné činnosti v bližším kontaktu než 1,5 metru od klienta s výjimkou stravovacích služeb. Ve vybraných obcích Karvinska a Frýdecko-Místecka v Moravskoslezském kraji platí povinná pokrývka úst a nosu ve všech vnitřních prostorách staveb mimo bydliště a ve veřejné dopravě. Roušky zcela neodloží ani Pražané, a to na vnitřních hromadných akcích nad 100 osob a v podzemní hromadné dopravě. (metru).

Česká republika: Denní přehled počtu osob s pozitivním nálezem COVID‑19 podle hlášení KHS a pozitivních nálezů laboratoří, které jsou určeny pro další šetření.
RESUMÉ:
Roušku nosím při cestování kdekoli stále u sebe. Pokud se setkám, třeba v tramvaji či autobusem, s větším počtem lidí kolem sebe, roušku použiji. Jak jednoduché a zřejmě na jistotu?
Foto titl.: washingtonpost.com
Kvido 01-07-2020 12:19 3,994

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.