Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Covid-19 zřejmě podcenili šéfové na Karvinsku

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Covid-19 zřejmě podcenili šéfové na KarvinskuV době, kdy automobilka Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zastavila na přechodnou dobu provoz kvůli pandemii covid-19, havíři z Frýdku a Karviné se tlačili v autobusech. Nikdo na to nereagoval. Důsledky nyní sklizejí v OKD.
Některá média "vykřikují" do světa, že to zavinila vláda. Je to blbost a sprostá účelovka! Také v automobilce Hyundai nečekali na pokyn vlády a ministerstva zdravotnictví a epidemii řešili zastavením porovozu na určitou dobu. V OKD management na všech stupních řízení, i krajská hygiena vše viděli, ale nezasáhli. A tak havíři se dále ve společných šatnách hromadně převlékali a sprchovali.
Pracovní prostředí v uhelných šachtách je specifické při dopravě na důlní pracoviště i při práci na samotné uhelné čelbě. Proto s výzvou na opatrnost při ochraně havířů měli přijít první vedoucí důlních pracovišť a nadřízený management. Už proto, že mezi havíři je hodně polských pendlerů.
Stát je prostřednictvím firmy Prisko stoprocentním vlastníkem firmy OKD. Jsou na to důkazy, že havíři už koncem května požadovali zastavení těžby. Nedošlo k tomu. Tamní managemnet byl málo razantní. Hygienici akorát prováděli promořování obyvatelstva. To nebylo účinné, a tak až 4. července 2020 bvylo rozhodnuto o uzavírání dolů. A tak situace na Karvinsku a Frýdecko-Místecku je taková jaká je.
Foto titl.: cnn.prima.cz
Kvido 09-07-2020 10:43 1,565

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.