Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

ČT; turista Takáč a ostatní, výborně!

KvidoKvido Přidáno před 4 letykoronavirus
ČT; turista Takáč a ostatní, výborně!Často kritizovaná Česká televize (jak by také ne, má nejsložitější poslání a rozsah působnosti) zaslouží tentokrát velkou pochvalu. Předvádí dobrou práci po celou dobu pandemie koronaviru. Zvláště si cením "putující on-line živé vysílání" ČT24 po různých místech hlavního města Prahy, nejčastěji s moderátorem "turistou" Takáčem.
Tento žánr přímého živého vstupu do vysílání ČT24 v rámci různých aktuálních témat (se zajímavými respondenty) je podle mě divácky přitažlivější, než strohé povídání s hostem ve studiu. Působí bezprostředně. Rozhovory v bezprostředním kontaktu se skutečnou realitou velkoměsta, či konkrétního exteriéru např. na Alšově náměstí, Staroměstském náměstí apod. přibližují divákovi život tak, jaký je ve skutečnosti. Na zúčastněné diskutující před mikrofonem možná působí takové on-line prostředí (uprostřed běžného života velkoměsta) větší dávkou zodpovědnosti.
Nezapomeňmě přitom, že pro štáby televizních pracovníků je takové živé vysílání mnohem náročnější, než z pohodlného studia. Vyžaduje to také mnohá "jištění" technických prostředku "co kdyby nastala neočekavaná porucha".
Myslím, že podobné televizní "turistické návštěvy" ČT diváci oceňují, a to včetně podobných, v poslední době pravidelných vstupů krajských studií ze zajímavých a aktuálních míst České republiky. Prostě, Česká televize je blíž divákovi než v minulosti, a proto říkám - výborně!
Kvido 13-07-2020 14:11 2,405

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.