Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Železnice, červená bez zvukové signalizace?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Železnice, červená bez zvukové signalizace?Na české železnici byly v uplynulé době po sobě tři velké nehody (srážka vlaků, které jely proti sobě)!!! Lze říci, že české železnice nejsou stále bezpečné, protože může selhat lidskou chybou. Ale proč schází taková maličkost jako vystražný zvukový siognál!
Ministr Havlíček, který má resort železnic mj. také na starosti, tvrdí, že třeba železnice v Uherském Brodě (kde selhal strojvedoucí) je nejlépe zabezpečená v republice. Podle mě není!
Nemůže za to ministr Havlíček, spíše jeho předchůdci. Proč schází v kabině strojvedoucího taková "banalita", jako je zvukový varující signál, který by měl být aktivován, pokud vlak vyjede na červenou?
Jak je možné, že projektanti zabezpečovacích systému na železnici nepočítají s lidskou chybou, tedy s nepozorností, když strojvedoucí přehlédne, že na semaforu svítí červená?
Pokud by při svitící červené vlak pokračoval v jízdě, měl by se rozeznít řvoucí zvukový signál. Tak by se "probudil" nejen strojvedoucí, ale zazanamenali by to i cestující ve vlaku a stačilo by zatáhnout za záchranou brzdu.
To je laický pohled na poslední nehody na železnici v Česku. Pane ministře Havlíčku, jednejte!
Foto titl.: Hasičský záchranný sbor ČR
Kvido 16-07-2020 11:44 3,140

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.