Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Je pandemie, či není?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Je pandemie, či není?To už je mimo racionálního chápání! Odborníci ve světě i u nás tvrdí, že žádná pandemie není! Avšak statistiky u nás i ve světě hlásí pokračující nárůst nakažených, nemocných je ale méně. Jak se v tom vyznat?
Denní přehled počtu osob s pozitivním nálezem COVID‑19 dle hlášení KHS a dle pozitivních nálezů laboratoří, které jsou určeny pro další šetření včera (pátek 31.07.2020) klesl na 323 nakažených. V sobotu (2.8.2020) přibylo nejméně případů, a to 125. Avšak o víkendech se méně testuje.


Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví ČR

V USA
zemřelo v pátek v souvislosti s koronavirem nejméně 1453 osob, což je nejvyšší denní nárůst od 27. května. Celkový počet obětí tak stoupl na 153 882, uvedla agentura Reuters. Počet nakažených se zvýšil nejméně o 66.986 na celkem 4,58 milionu. Spojené státy jsou nejhůře postiženou zemí na světě podle počtu nemocných i úmrtí.
V Mexiku
vzrostl rapidně počet mrtvých v pátek na 46 688. Mexiko tak překonalo Británii a má třetí nejvyšší počet obětí na světě, informovaly Reuters.
Australie
Zdejší stát Viktorie, která je po Novém Jižním Walesu druhým nejlidnatějším australským státem, ohlásila včera (sobota 31.07.2020) závratných 671 nových případů koronaviru za jediný den, což je téměř o 300 více než za předchozí den! Platí zde nejpřísnější opatření na světě. Obyvatelé pětimilionového Melbourne se budou od svého bydliště moci vzdálit jenom do pěti kilometrů. Na nákup jednou denně bude smět vyjít pouze jedna osoba z domácnosti
V Německu
včera zaznamenali hygienici 955 nově potvrzených případů infekce. Přitom v pátek tam měli 870 případů. V Německu došlo k paradoxu. Nakažených přibývá, ale zhruba 15 tisíc lidí demonstrovalo v centru Berlína proti restrikcím kvůli nemoci covid-19. Lidé nesli transparenty s nápisy jako "Koronavirus, falešný poplach", "Jsme nuceni nosit náhubky" nebo "Přirozená imunita místo očkování".
V Polsku
byl v pátek rekordní nárůst počtu případů koronaviru, za den 658 nově infikovaných!



RESUMÉ:
Zveřejněné údaje jsou, myslím, alarmující a lze je přičíst na lehkovážné rozvolňování ve všech státech z ekonomických důvodů (cestovní ruch, rekreace, pohyb zahraničních zaměstnanců - pendlerů). Pokud tohle nebude vzato v úvahu, budeme se koncem prázdnit velice divit, co nám covid-19 přichystá. Nechci ani domyslet!
Foto titl.: who.int
Zdroje: ČT24, Aktualne.cz
Kvido 01-08-2020 08:19 1,470

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.