Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Je opravdový důvod pro zvýšení testování na covid-19?

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Je opravdový důvod pro zvýšení testování na covid-19?

Nárůst odhalených případů koronaviru v České republice (od 01.09.2020 přes 500 denně) je určitě znepokojující. Je však třeba vidět, že většina nakažených lidí má pozitivní test, ale nemají příznaky a pro okolí jsou jen minimálně nakažliví. WHO doporučuje testování zvýšit, premiér Babiš (ANO) to pokládá za zbytečné.


Česká pobočka Světové zdravotnické organizace (WHO) je znepokojena šířením koronaviru v ČR. Ve své správě uvádí, že řešením situace není zastavení trasování kontaktů nakažených, ale navýšení testovacích kapacit. Naproti tomu premiér Babiš navrhuje trasování pouze vážných případů.

V této souvislosti na internetové televizi DVTVřekl infekcionista Jiří Beneš: "Mít hodně nakažených bez příznaků je výhoda. Strach z koronaviru je přehnaný."

Laický pohled skutečně říká, že zdravotnické testování u lidí, kteří nemají žádné příznaky onemocnění covid-19, je fakt plýtváním zdravotnickými kapacitami a zbytečným unavováním zdravotníků. Hygienici nyní budou do tohoto pátku zvažovat, jestli mají podle Babiše trasovat pouze vážné případy onemocnění covid-19. Tím pádem lidé, kteří byli v kontaktu s nakaženou osobou, která ale nemá vážné příznaky, by nemuseli do karantény. Takže by nikdo nezjišťoval, jestli covid-19 mají.

Takový postup je velmi racionální a rozumný a zžnamenal by uvolnění i pro ekonomiku a služby, ktreré by nebyly covidem-19 tolik paralyzovány. Ápropos - varování české pob očky WHO mně připadá spíše jako administrativní, úřednický krok pro zviditelnění a vykázání činnosti. Protože směrtodatný údaj - epidemie, počet umrtí na covid-19 je v České republice stále nízký. Z tabulky na Twitteru od Babiše je jasné, že máme ve světe na milión obyvatel jednu z nejnižších úmrtností na covid-19!!!

Tabulka výskytu koronaviru (podle počtu případů) u 215 států světa ukazuje, že jsme na 69 místě (28 716 případů). Ke dnešnímu dni (08.08.2020) máme na milión obyvatel naší republiky od počátku výskytu koronavirusu 41 úmrtí (celkově 437), aktuálně 54 kritických případů a počet provedených testu 971 264. Například Rakousko (67 místo) má dvojnásobný počet úmrtí (83, celkově 747) při 1,266 223 provedených testů.

Česká republika: Denní přehled počtu osob s pozitivním nálezem COVID‑19 podle hlášení KHS a podle pozitivních nálezů laboratoří, které jsou určeny pro další šetření.

Zdroj: Doplňující informace.

Zdroj:https://www.worldometers.info/coronaviru

Kvido 08-09-2020 12:08 2,554

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.