Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Primula by mohl být tvrdší!

KvidoKvido Přidáno před 4 lety
Primula by mohl být tvrdší!

Tento týden nový ministr zdravotnictví - prof. Jiří Prymula - by měl být podle mě v nařizování restriktivních opatřerní proti koronaviru tvrdší.


Zarazila mě ignorance ředitelů českých škol, kteří jen na 15- ti procentech škol respektovali doporučení prof. Primuly, vynechat dnešní pátek (25.09.2020) na školách výuku, a tak prodloužit počet dnů proti výskytu stávající pandemie. Tudíž snížit setkávání a kontakt mezi občany státu!

Vidím to v kontextu konání bývalého bývalého ministra Vojtěcha, který byl sice snad nejlepší ministr zdravotnictví, ale bohužel zároveň příliš slušný a "hodný". Stávající pandemie v ČR nabírá na síle a opravdu není možné poatupovat vlažně a slušně, nýbrž s ohledem na varující čísla nárůstu zejména nemocných v nemocnicích. Když jde do tuhého, není možné brát příliš velké ohledy na sílu ekonomiky. Zdraví musí být prioritní!

Laboratoře v České republice (ČR) včera (ve čtvrtek) zaznamenaly 2 913 nových případů koronaviru covid-19. Jde o druhý nejvyšší denní nárůst od začátku epidemie, minulý čtvrtek přibylo více než 3100 případů. V zemi je nyní 30.425 nakažených, většina s mírným průběhem nemoci.

Situace začíná být velmi vážná, konstatuje to rovněž Evropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC). Podle ní "Vývoj epidemie koronaviru v sedmi evropských zemích (např. Španělsko, Německo, Polsko, ČR). V těchto zemích stoupá počet těžce nemocných. A u nás vc některých nemocnicích nebudou zřejmě v příštích dnech stačit lůžka pro nemocné covidem-19!

Covid-19, svět a Česká republika na 54. místě v pořadí nejvíce ohrožených států pandemii. Více zde: worldometers.info

Covid-19, Česká republika

Kvido 25-09-2020 16:28 1,743

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.