Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak to je s počty úmrtí na covid?

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
Jak to je s počty úmrtí na covid?Podle epidemiologů (profesor Válek a profesor Dušek) jsou uváděné informace o počtu úmrtí na covid-19 nepřesné, jelikož všichni pacienti ve statistice na covid nezemřeli.
Tabulka úmrtí na covid-19 v ČR ke dni 11.11.2020. https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19

Legenda: Počet úmrtí v souvislosti s onemocněním COVID‑19 po jednotlivých dnech zahrnuje všechna úmrtí osob, které byly pozitivně testovány na COVID‑19 (metodou PCR) bez ohledu na to, jaké byly příčiny jejich úmrtí, a k jejichž úmrtí došlo v rámci hospitalizace či mimo ni. Všichni pacienti tudíž na cocid-19 nezemřeli?
Naskýtá se proto otázky? Je tedy světová i republiková metodika špatná a bude nutné ji upgradovat, tedy tím upřesnit? Zřejmě ano. Podle dosavadní statistiky jsme v počtu úmrtí na jeden milión obyvatel ve světě zhruba na 36 nejhorším místě.
Tento názor ke zveřejňování má např. Rostislav Vyzula, podle jeho vyjádření na úterním zasedání zdravotního výboru Sněmovny.

Úmrtí na covid-19 ve světě na 1milion občanů. ČR je na 36 místě ze 150 států!

Úmrtí na covid-19 v ČR. Nejvíce postiženými osobami jsou podle Ministerstva zdravornictví ČR důchodci, a to ve věku 74 až 85 let (39,2%).
Právě lidé v důchodovém věku však v této době umírají nejen na covid-19, ale také na jiné choroby. Jsou tudíž ve statistice covid-19 také uvedeni? Tohle dosud nikdo z miniserstva zdravotnictví nevysvětlil. Můžeme tedy spekulovat, že statistika úmrtí pro ČR je zkreslená.
Zdroj: https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/doc/zemreli-COVID-19-metodicky-rozbor.pdf
Foto titl.: flowe.cz
Kvido 12-11-2020 11:13 2,064

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.