Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koronavirus; dále zpřísnit v 5. stupni PES?

KvidoKvido Přidáno před 3 letyz domova
Koronavirus; dále zpřísnit v 5. stupni PES?

Do České republiky (ČR) dorazily v uplynulých dnech další tisíce dávek vakcíny proti covidu-19. Enormně přitom narůstá počet osob s pozitivním nálezem. Co je nejhorší, stoupá počet hospitalizovaných v nemocnicích.


ČR je v počtu nakažených na obyvatele v rámci Evropské unie druhou nejpostiženější zemí, hůře je na tom jen Lucembursko. Na světě je čtvrtou nejpostiženější zemí v počtu nakažených na obyvatele. Celkový počet nakažených má více než ČR v EU jen šest zemí, ve světě ČR patří 21. místo.

Index rizika epidemie je v ČR opět (asi po týdnu) pátém, tedy nejvyšším stupni. Při těchto varujících čísel musí snad každého napadnout, že vláda by měla konat a zpřísnit stavající opatření.

Proč třeba mohou mít otevřeno prodejny bylin (jelikož patří pod potraviny)? Avašak byliny nepotřebujeme a tudíž nekupujeme přece každý den, takže nějaký týdenm dva (při restrikcích) se bez prodejny bylin obejdeme! A poptom - do prodejen bylin dochází převážně senioři, takže tam je nebezpečí kontaktu s jinými osobami rozhodně větší.

Takže více uvažovat selským rozumem! A opozice, jen nekritizujte, to umí každý, ale přicházejte s novými nápady v boji s koronavirem a vládě pomáhejte!

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Kvido 30-12-2020 10:32 1,640

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.