Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koronavir; to jako máme lidi šmírovat?

KvidoKvido Přidáno před 3 letykoronavirus
Koronavir; to jako máme lidi šmírovat?Neuváženosti restriktivních opatření přibývá. Jak jinak, žádná vláda na světě ještě nedokázala nejlogičtěji s koronavirem bojovat, a ztěží dokáže. Problémem, málo frekventovaným je setkávání osob v bytě.
Vyšlo už hodně restriktivních opatření vlády, avšak některá prostě málo fungují, protože lidé (zejména mladí) jsou k pandemii lhostejní. Přesto, že covid-19 napadá i dříve narozené.
1/ Zákaz prodeje na tržnicích v exteriéru. Tohle není domyšlené, jelikož prodej základních potravin v uzavřených halách interiérů, např. supermarketech ,dále funguje ostošest.
2/ Zákaz provozu služeb, jako holičství a kadeřnictví. Hodně lidí vám řekne, že personál do těchto provozoven dochází a vymlouvá se, že vydávají zákaznikům jen barvu na vlasy apod. V nejhorším případě kadeřnice si zvou zákaznice domů.
3/ Paní ve frontě před obchodem si postěžovala že "... u nás v paneláku chodí do garsonky mladí stále cizí lidé, u dveří jsem viděla pět párů bot, byly tam celou noc. Dyť ti lidé roznášejí po domě infekci, přitom v rodině se nesmějí cizí lidé navštěvovat. Platí to, či ne?...".
A skutečně - tento třetí případ nikdo skoro nezmiňuje - tedy navštěvování rodin.
Máme spoluobčany šmírovat a hlásit to na policii? Co konkrétně s tímto problémem. Popsané setkávání (navštěvování) cizích lidí (kamarádů) v bytech jiných domácností, je zdraví nebezpečné!
Jasnou odpověď na to dává Setkávání:
V současné době je výrazně omezen volný pohyb osob. Z těchto důvodů není povoleno se stýkat s osobami, které nejsou členy vaší domácnosti či rodiny. Není povoleno pořádat či se účastnit večírků, větších setkání ani oslav. Jakákoliv setkání osob z různých domácností mohou rozšířit nákazu.

Foto: titl.: Blesk.cz
Kvido 31-01-2021 11:01 1,838

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    Jaroš
    Někteři týpci jsou nepoučitelmí. Jak to ale má policajti uhlídat. Cikáni to neberou vážně vůbec. Navštěvujou se navzájem a serou na to.
    Odpovědět - 01-02-2021 16:22:21