Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kdo bude novým prezidentem ČR?

FrybordFrybord Přidáno před 3 letyz domova
Kdo bude novým prezidentem ČR?Čas běží. Volba nového prezidenta České republiky se má uskutečnit v roce 2023, v měsíci březnu. V té době uplyne druhé funkční období úřadujícího prezidenta republiky Miloše Zemana. Kandidáti vystrkují růžky už nyní...
Na nového prezidenta podle Ústavy ČR nemůže již kandidovat současná hlava státu Miloš Zeman, zvolení není možné třikrát po sobě jdoucí volbě. Kandidovat nejspíše nehodlá bývalý prezident Václav Klaus, který by sice kandidovat mohl, zmínil ale, že je to spíše úkol pro mladší generaci.
O kandidaturu už dříve projevili mediální zájem někteří exoti, např. řeporyjský starosta a bývalý bulvární novinář, Pavel Novotný a bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, či hudebník Michael Kocáb. Podle mě však šlo jen o mediální výkřik a upozornit na sebe...
Již v loňském roce, v listopadu, jsme mohli zaznamenat v tomto směru aktivitu ministryně školství Sobotkovy vlády a nynější poslankyně Kateřina Valachové (ČSSD). Prohlásila, že nevylučuje kandidaturu na prezidentku ČR. Alespoň to řekla nezávislé internetové televizi XTV, která má ambici přinášet rozhovory s osobnostmi českého veřejného života.
Tato šaramantní a energická žena by určitě byly lepší prezidentkou než třeba současný upejpavý ministr zahraničí Petříček (oba se mimochodem ucházejí o křeslo předsedy ČSSD).
Avšak je tu jedno, i více, ale.
Paní Valachová je velmi známa prosazováním inkluze na školách, která se ale v praxi stala problematickou, kritizovanou a ne všude se tato inkluze ujala. Její inkluze byla realizována rozpačitě, jakoby nepamatovala na rodiče dětí. Tímto krokem ztratila ČSSD hodně svých přívrženců. A byl tu ještě jeden průšvih, Valachové jako ministryni školství, údajně unikly machinace se sportovními dotacemi. Nyní je to projednávano u soudu v Praze.
Takže, volky nevolky, zatím jediná česká žena, skoro kandidátka na prezidentku, to má skutečně velmi těžké.
Frybord 03-04-2021 14:31 1,568

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.