Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vlastenecké noviny; trest za rasismus?

KvidoKvido Přidáno před 3 letyz domova
Vlastenecké noviny; trest za rasismus?Policie České republiky (ČR) uvalila žalobu na web vlasteneckenoviny.cz. Důvodem má být článek s projevem rasismu v souvislosti s požárem výškového panelového domu 8. srpna 2020 v Novém Bohumíně. Co server podrobně napsal, se nedozvíme, byl zablokován (smazán)?
A to se mně, fakt, nelíbí! Měly tam být urážky etnika Romů, kteří při tamním požárů zahynuli. Na nevhodné a velmi drsné citace vůči Romům poukazovali už v loňském roce po požáru též někteří čeští politici (Černochová...), neuvedli také na Internetu logické odkazy na zmíněný článek, aby lidé nemohli originální text číst a sdílet.
Takže, obojí - urážky i schovávaná nařčeného webu, je skandální, a myslím hodně česká cesta. Bohužel.
Všude jinde v demokratickém světě si může veřejnost na Internetu najít, vo co go. V Čechistanu, jak vidět nikoli.
Kdo nařídil zablokování webu/serveru http://vlasteneckenoviny.cz? Byla to policie ČR, státní zástupce?
Jak si máme udělat o tomto případu údajného rasismu úsudek?
K dispozici máme pouze zprostředkované weby jako: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/bohumin-vlastenecke-listy-navrh-na-podani-obzaloby-rasisticky-komentar_2106081112_dok.
Podle serveru Manipulátoři.cz se na webu Vlastenecké noviny objevují rasistické a xenofobní články. Web je nazýván jako konspirační (existuje v ČR právo takto označovat jiné médium s odlišnými názory?) a údajně již není v provozu. Podle Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky ho vydávala Centrální informační agentura, jejímž ředitelem je šéfredaktor vlasteneckenoviny.cz Radek Velička.



Vlasteneckenoviny.cz nejsou k dosažení ani na členském serveru https://vk.com/vnoviny.

Autor: Vícha Květoslav (Kvido)
Foto titl.: Webhosting active24
Kvido 08-06-2021 12:57 1,343

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.