Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Senátoři dělají ostudu českému státu?

G
Přidáno před 3 letyz domova
Senátoři dělají ostudu českému státu?O prospěšnosti horní komory českého Parlamentu (nyní 81 členů), se mnohokrát v České republice diskutovalo. Má být pojistkou demokracie. Plní to? Aktuálně chtějí odvolat současného presidenta Miloše Zemana.
Jejich "dobrý nápad" je již tak daleko, že neúspěšný kandidát na prezidenta, senátor Fischer, ve čtvrtek 4. června 2021 na brífinku představil písemnou analýzu jednání a činů Miloše Zemana v úřadu prezidenta republiky. Dokument obsahuje 43 stránek, má ústavně-právní část a rovněž soupis jednání a výroků Miloše Zemana.
Co k tomu dodat?
Jak napsaL na Twitteru Jaroslav Zbořil "...Národ si prezidenta zvolil, jen národ má právo o něm rozhodovat! Pryč se senátem!...".
A skutečně! Většina lidí u nás Senát nechce, protože to jsou zbytečně vyhozené peníze za lidi kteří se jinak neuživí a v politice mají mandát od voličů přibližne 3000 tisíce hlasů, Zemana volilo přes milión voličů!!!
Co vlastně ten Senát za poslední rok udělal?
Zbořil napsal: "Co vlastně Senát vymyslel, aby to vešlo do praxe? Samozřejmě kromě útoků na prezidenta nebo vládu a taky na Babiše. Co ten senát vlastně dělá, kromě ( ne)schvalování nějakého zákona , který se stejně vrátí do sněmovny a tam to opět poslanci schválí, takže po podpisu prezidenta platí. Jen sají stát , jako dojnou krávu pro své penízky."
Já dodávám, a Senát učinil v souvislosti s kauzou Vrbětice? Nic! Nejsou důlazy, proto také správně prezident Zeman se sv ým hodnocením kauzy vyčkával.
Na druhé straně - Jestli většina poslanců a senátorů rozhodne, že prezident není schopen ze závažných důvodů vykonávat úřad, je dle článku 66 Ústavy ČR prezident odvolán ze své funkce. S tím se v současné době nedá nic dělat.
Ale bylo by to slušné, humánní, spravedlivé, a tedy demokratické? Obávám se že ne.
Proti tomu stojí argument - prezident Zeman stále jedná (napři. nyní přijal v úterý 7. června 2021 na zámku v Lánech představitelku běloruské opozice Svjatlanu Cichanouskou, dále vydává různá prohlášení, zaujímá své postoje (většinou v souladu se zájmy státu). Je stále při svém vyšším věku výtečným rétorem. Pan Miloš Zeman je stále prezidentem republiky, zvolený v přímé volbě!! Zvolila ho většina lidí našeho státu. Je nesmyslné a uhozené, aby to naši senátoři zpochybňovali.
Autor: Kisela
Foto titl.: cs.wikipedia.org
09-06-2021 13:40 1,602

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.