Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Správně, rychlá reakce USA v Afghánistánu

KvidoKvido Přidáno před 3 letysvět
Správně, rychlá reakce USA v AfghánistánuS teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje (M.Zeman). Podle této zásady odpověděli dnes ráno Američané na teroristické útoky (26.08.2021) na letišti v Kábulu (Afghánistán).
IS-K chorásánská odnož Islámského státu se přihlásila k útoku (26.08.2021) v davu u kábulského letiště. Její sebevražední bojovníci tam zabili přibližně 170 civilistů a 13 vojáků. Podle světových z zdrojů přišla rychlá odplata, jak to včera ráno slíbil prezident USA Bieden. Vojenské síly USA na východě Afghánistánu s pomocí dronu podnikly dnes ráno (v sobotu) útok na (IS-K). Oznámily, že „cíl byl zabit.” Dron Reaper zasáhl cíl, když byl v autě s dalším členem IS, uvedla agentura Reuters s odvoláním na úřady.
Samozřejmě, lze polemizovat, zda ma být USA poslušným divákem toho, co se v Kábulu děje, či nikoli. Rázný krok bylo však, podle mě, nutný. Naznačit, že USA nechce podobné teroristické útoky nečinně přehlížet. Pochopitelně i neznalec této situace ví, že ta odnož IS-K a osnovatelé výbuchu jsou infiltrováni mezi civilisty a zřejmě asi nevyjeli autem na volné prostranství, aby byli jednoduše zlikvidováni. Dosud to IS-K nepotvrdila. Myslím ale, že není nač čekat a že v Afghánistánu se musí celková situace rovněř rychle řešit. Jak? To si nedovedu představit.
Kvido 28-08-2021 10:39 5,603

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.