Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

TV reklamy nám užírají elektřinu, co s tím?

G
Přidáno před 2 letytelevize
TV reklamy nám užírají elektřinu, co s tím?Televizní reklamy nám pořádně naplňují účty za elektřinu. Doposud jsme to brali jako nutné (potřebné) zlo, aby zvlášť soukromé stanice mohly žít. Ale co teď při zdražení elektrické energie?
Je jasné, že televizní obrazovka, jako spotřebič v domácnosti běží snad největší část dne. Mluvíme nyní o tom, že televizory jsou žrouti elektřiny.
Jednotlivé technologie televizorů se liší, kolik energie vycucne malá obrazovka proti velké a kolik nám ušetří na pořizovací ceně a následně na provozu?
Mnozí radí tedy používat menší obrazovky. Sledování TV však dostane na frak. Zážitek z malé obrazovky u filmů je samozřejmě menší.
Nemělo by se ovšem jit na problém jinak - přes vysílací stanice televize.
Mělo by se zvážit snížení minut reklamy. Prostě začít vysílání reklamy v televizích nějak regulovat, protože většina domácností si nebude moci dovolit komfortní sledování reklam, které především užírají spotřebu elektřiny. A peněženka domácností tak dostává zabrat.
Prostě - méně reklamy v televizi. A pak - reklamní spoty či šoty jsou vesměs zbytečné, otravující.
A jak jdou na problém ve světě:
Sacramento - Prodej televizních přijímačů, které jsou příliš lačné po elektrickém proudu, bude v Kalifornii do budoucna zakázán. Jde o vůbec první zákaz tohoto druhu v rámci států USA s cílem zredukovat spotřebu energie, napsal britský zpravodajský server BBC.
Kalifornský energetický úřad přijal ve středu jednomyslně rozhodnutí, že do roku 2011 musí všechny nové modely televizorů prodávané ve státě spotřebovávat o třiatřicet procent méně elektřiny, než spotřebovávají nynější televizory.
Zdroj:
https://www.energyglobe.cz/temata-a-novinky/tv-zrouti
Foto titl.: uspory.cz
29-10-2021 15:14 986

Politika - související články