Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Chodí k očkování vůbec Romové?

KvidoKvido Přidáno před 2 letykoronavirus
Chodí k očkování vůbec Romové?Když jsem byl minulý týden v Ostravě na očkování třetí, posilující dávkou proti Covid-19, viděl jsem ve frontě asi stovky lidí pouze jednoho Roma. Vše naznačuje, že toto etnikum se očkování bojí.
V Ostravě připravila koncem srpna krajská hygienická stanice s nemocnicemi speciální mobilní očkovací tým, který zajížděl přibližně na čtyři místa, kde bydlí větší počty romských obyvatel. Vytipované lokality objeli dopředu a Romům vysvětlovali, jak je očkování v současné době potřebné. Bohužel za jeden den naočkovali pouze 23 osob!
Podobný nezájem o očkování mají Romové i v těchto dnech.
Romští předáci dokonce realizovali akci odměňování poukázkami Romy, kteří se nechají naočkovat v centru bez registrace v Nové Karolině v Ostravě. Iniciativa je úspěšná jen částečně.
Mobilní očkovací tým Fakultní nemocnice v Ostravě byl také ve Vítkově, městě žhářského útoku na Romy v dubnu 2009. Ve frontě na očkování nebyl nikdo z romské komunity. Romský aktivista Kumar Vishwanathan byl prý velice zklamán.
Foto titl.: romea.cz
Kvido 01-11-2021 16:36 1,443