Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kdo sestaví novou vládu?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
V době, kdy se koalice SPOLU a PIRSTAN dohadují, jaké bude obsazení na politické scéně v České republice, přišel současný premiér s informací, že mu o uplynulé neděli prezident sdělil závažnou informaci.
Prezident Zeman, t.č. v nemocničním ošetření, informoval A.Babiše v neděli (10.10.2021), že jej chce pověřit sestavením nové vlády. Na toto oznámení reagoval aktuálně v České televizi (čt24) jako první moderátor Daniel Takač. Jeho host ve studiu politolog PhDr. Jan Bureš, Ph.D., k tomu řekl, že tento postup očekával. Další host ve studiu, poslanec Benda ml. (ODS), se na moderátora obořil, že nemá vnášet do diskuze takové myšlenky. SPOLU podle Bendy, jako vítěz voleb, rozhodne o dalších krocích při sestavování budoucí vlády. Podle Bureše sice v parlamentních volbách zvítězila na počet hlasů koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) a získala 71 mandátů. Babišovo hnutí ANO zaujalo druhé místo. Avšak podle novému způsobu přepočtu hlasů získalo má 72 mandátů, což z něj činí nejsilnější sněmovní stranu. Tato skutečnost bude zřejmě silným argumentem v nastávajícím jednání. Fototitl.: repro twitter.com
Kvido 12-10-2021 14:47 956