Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Nová vláda, máme se smát, či plakat?

PexaPexa Přidáno před 2 lety
No tak přece - je tu nová vláda premiéra prof. Petra-Fialy! Tentokrát to je, jak zde píše s oblibou kolega Kvido, slepenec. Prostě Fialova pětka! Ještě větší průšvih než Nečasova trojka!
A skutečně "odborník" vedle "odborníka"! Klausovi k tomu psal známý z ministerstva zahraničí, Lipavského by prý nepřijali ani jako referenta, uvedl Klaus. Takže se zřejmě máme při řízení státu novými podržtaškami na co těšit. Tato slepená vláda asi dlouho nevydrží. Jmenování kabinetu se odehrálo dnes v 11:00 místo na Pražském hradě, v Lánech, kde od konce listopadu prezident pobývá po své měsíc a půl dlouhé hospitalizaci v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN). Nová vláda přijela do Lán společně autobusem. Ve vládě má šest postů ODS, tři získají lidovci a dvě místa získala TOP 09. Strana STAN má čtyři ministerská křesla, Piráti tři. Oproti dosavadnímu kabinetu ANO a ČSSD vznikla zárověň místa pro trojici členů vlády bez portfeje. Ceremoniál jmenování vlády byl na běžné úrovni s prezidentem na vozíčku. Vyjímkou byly respirátory všech zúčastněných a rovněž absence přípitku. Kancléř Mynář při slibu a podpisu, Jana Lipavského (Piráti), do rukou prezidenta Zemana se zřejmě záměrně přeřekl. Uvedl ho jako magistra, poté se ale opravil a upřesnil, že Lipavský je bakalář. Politický analytik Lukáš Jelínek si myslí, že to nebyla náhoda, a že šlo o „malé šťouchnutí, které si prezidentská kancelář připravila“. Slova prezidenta Miloše Zemana podle Jelínka byla uměřená, „nevystartoval“ proti politikům ani novinářům. Na jmenování nové vlády reagoval také předsedy SPD Tomio Okamura. Řekl, že je dobře, že nějaká vláda už převezme plnou odpovědnost za řešení nejaktuálnějších problémů. „Tím mám na mysli vyřešení zdražování, vyřešení situace kolem koronaviru, a tak podobně,“ sdělil s tím, že Babišova vláda v demisi už chuť něco řešit neměla. Když se ale prý ve středu Fialy v sále Poslanecké sněmovny ptal, kdy a jak vyřeší zdražování, tak „sklopil hlavu a odmítl jít na mikrofon“, ačkoliv by prý měl mít řešení. Podle mého názoru vláda nakročila do svého vládnutí nejistě a váhavě. Zarazila mě i sklutečnost, že se na svém prvním zasedání shodla na tom, že nepožádá Poslaneckou sněmovnu o prodloužení nouzového stavu, který bude trvat do 25. prosince. Bez prodloužení přestanou platit některá opatření proti šíření nákazy koronaviru, např. omezení otevírací doby v restauracích a nočních klubech nebo zákaz pořádání vánočních trhů. To je, domnívám se, dost nebezpečné stanovisko, neboť nás i celou Evropu čeká podle epidemiologů zvýšená razance viru omikronu. A perlička nakonec. V předvečer jmenování nové vlády si "zaúřadoval" s předstihem (lidé si klepají na hlavu) ještě ne hotový ministr vnitra Vít Rakušan. Vyzval k rezignaci z funkce policejního prezidenta Švejdara. Ten rezignaci přijal. Divné je ovšem, že Švejnar na slovo poslechl ještě nejmenovaného ministra Rakušana. Co se to děje, to skutečně není dobrý start nové vlády... Nová vláda Petra Fialy (17.12.2021), foto: SeznamZpravy.cz
Pexa 17-12-2021 09:33 2,036

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.