Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Bez nouzového stavu; nejsme ohroženi koronavirem?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety

style='text-align:center;'>

Máte z toho radost? Dnes o půlnoci (25.12.2021) končí v České republice nouzový stav.


Takže, tento zdravotní režim, který vyhlásila při ohrožení epidemie koronavirem bývalá vláda A.Babiše dne 26. listopadu 2021 definitivně končí. To znamená, že dosavadní restrikce pro restaurace, kluby, bary, diskotéky, kasina a další provozovny podnikatelů, mohou být otevřeny také po 22:00 hodině. Ale pozor, nadále do restaurací mohou přijít až na výjimky jen ti, kteří mají dokončené očkování, či covid v posledním půl roce prodělali. Hospodští a všichni provozovatelé budou muset kontrolovat covidové certifikáty pomocí aplikace k načtení QR kódů.

Toto uvolnění zdravotních opatření zároveň znamená, že již nebude platit zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti!

Ptám se tudíž, již nejsme ohroženi koronavirem?

Zřejmě jsme, protože vláda P.Fialy dále nařizuje pokračující zpřísněné restrikce: Od 29. prosince do 2. ledna 2022 se veřejných a soukromých akcí nebude moct účastnit víc než 50 lidí bez místa k sezení. U stolu v restauraci se povolený počet lidí sníží ze šesti na čtyři, pokud nejde o členy jedné domácnosti.

To je sice, myslím, docela fér v naší situaci pokračující epidemie, ale bude to stačit? A proč máme být opatrní jen do 2. ledna 2022? Háček je však v tom, že ukončením nouzového stavu zanikají nároky na státní kompenzace. To chtěl P.Fiala a jeho vláda docílit, aby podnikatelům nemuseli dávat žádné peníze? A zdraví je až na druhém místě?

A ještě douška. Vojtěch jako bývalý ministr zdravotnictví hlídal nošení roušek! A co teď Válek? Byl jsem před Vánocemi na poště. Lidé se tam tísní, žádné rozestupy... Prostě, začíná být nové vedení boje proti koronaviru komedii.

Foto titl.: nyrany.cz

Kvido 25-12-2021 10:18 842