Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

(Ne)povinné testování na firmách?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Je v tom dost guláš! Vláda sice dnes (05.01.2022) nařídila (od 17.01.2022) testování ve firmách, ale nikde není uváděno, zda je povinné. Přitom nařídila od března 2020 vyhláškou 466/2021 Sb., povinné očkování proti onemocnění covid-19 pro osoby nad 60 let a vybrané profese.
Laik se asi ptá, jak to bude ve firmách od 17.01.2022, budou se testovat všichni zaměstnanci? A proč dále platí povinné očkování vybraných profesí (např. zaměstanců, kteří poskytují zdravotní a sociální služby, policistů, vojáků...) až od března 2022? Mnozí to známe, přijdete do nemocnice a ujme se vás zdravotník, který nemá nasazenou ochranou roušku či respirátor! Jak tedy bude zajištěno nošení těchto ochranných pomůcek na firmách. Firmy přece nemají povinnost příkazat zaměstnancům, aby se nechali testovat! Či mně něco uniklo? Že jinak testování v ČR dobře šlape, mohu uvést následující příklad. Obvodní lékařka poslala manželku 4.ledna 2022 (v 15:30 hod.) na antigenní test zasláním objednávky na covidové centrum. Následně v 16:20 hod. se dostavila na odběrové místo Ostrava Poruba - Ambulance Pacanovský, sro., SPADIA.lab Téhož dne pak ve 20:00 hod. obdržela manželka SMS zprávu o výsledku testování a následující den (4.ledna 2022) potvrzení výsledku testování e-mailem. A ještě k testování na firmách. Až na serveru hn.cz jsem našel jasný a vysvětlující text: Povinné testování se bude týkat i živnostníků nebo třeba jednatelů společností. Tak to mám nalinkováno!!! Díky všem zdravotníkům, kteří dělají tak dobrou práci! Doufejme, že perfektní služby budou dále pokračovat. A snad i na firmách: Tady si neodpustím ještě poznámku. Jak dlouho budou nezodpovědní jedinci, typu exposlance Volného (flákanec), KAZIT OČKOVÁNÍ svým otřesným příkladem, demonstrovat proti nošení roušek? Bývalý poslanec Volný je na nemocenské od 19. října. Přitom je vidět na demonstracích proti nošení rouše!!! P.S.: Každopádně souhlasím s politologem Lukášem Jelínkem (Twitter, dnes 14:30) k novému opatření pro očkování ve firmách, že "...Je to zvláštní přístup. Před svým jednáním drží vláda bobříka mlčení a tiskovku po něm utíná prý pro nedostatek času. To se pak má jeden něco dozvědět...". Foto titl.: nekecamweb.cz
Kvido 05-01-2022 15:43 1,200

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.