Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Proč nevidíme Zajímavosti z regionů Ostrava?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Proč nevidíme Zajímavosti z regionů Ostrava? Je to podivné! Studio ČT (TS Ostrava) pilně, každý den, připravuje pořad Zajímavosti z regionů Ostrava, avšak dokonce v samotném krajském městě toto vysílání vůbec nevidíme! Nevím, jak je tomu jinde na severní Moravě.
Na tuto podivnost upozornila e-mailem ČT Praha a také TS Ostrava čtenářka lidya z Ostravy:

Z e-mailu čtenářky z Ostravy "Upřesňují, že v podvečerním čase se každý den objevuje v oblasti Ostravy vysílání z Prahy (moderuje většinou red. Klepetko). Vysílání z Ostravy však nelze naladit!!! Již jsem se dotazovala na pražské ústředí, zde je odpověď z Diváckého centra, které je však příliš odborné a neodpovídá na základní otázku - Proč nevidíme v Ostravě Události v regionech - TS Ostrava.

Pokud to není technicky možné, jak píše pan Mecerod z Diváckého centra ČT Praha, tak vysíláte z Ostravy zajímavosti z regionů - skoro bych řekla, zbytečně! Doufám, že mně lépe objasníte, jak to s regionálmím vysílání TS Ostrava je."

Odpověď z diváckého centra ČT Praha: Česká televize distribuuje kanál ČT1 ve třech mutacích - ČT1 (TS Praha), ČT1 SM (TS Ostrava) a ČT1 JM (TS Brno) a to celoplošně. Program regionálních mutací kanálu ČT1 je po většinu dne stejný, a vysílání se dělí na tři verze pouze v době událostí z regionů. Zařazení všech regionálních verzí do celoplošného multiplexu je nejen benefitem pro diváky. Z technického pohledu jde o nutnost. V rámci DVB-T2 totiž vysílá v tzv. jednofrekvenční síti, na většině území ČR tedy využívá stejný vysílací kanál K26. Jelikož jde o stejnou frekvenci pro celou republiku, není technicky možné odpojit vysílání podle regionů. Proto ČT vysílá všechny regionální mutaceceloplošně. S pozdravem Martin Mecerod, Divácké centrum, Česká televize. 

V každém případě jde o kuriózní problém, který mnozí sousedé ve městě vůbec nechápou a označují jej za "televizní bordel". Každopádně já mám (autor) tento formát krajských zpráv rád, protože když chci nějaké zprávy vidět, tak ty z regionu určitě! A protože je situace s vysíláním Zajimavosti z regionů Ostrava, taková jaká aktuálně je, přednost dávám regionalním televizím, jako Polar, Bohumín a Havířov. ČT tak v tomto případě zaznamenává odchod svých diváků ke konkurenci! To managementu ČT nevadí?

Foto titl: reprofoto ČT.
Kvido 13-02-2022 13:39 1,591

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.