Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Premiéři v Kyjevě, jen odvaha?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Premiéři v Kyjevě, jen odvaha?"Výlet" premiérů Fialy, Morawieckého a Janši do válce vystaveného Kyjeva za prezidentem Zelenskim je sice hodný obdivu, avšak co přinese?
Rozhodně přinese chválu zejména na českého premiéra Petra Fialu, který tuto aktivitu vyvolal. 
Jde o první návštěvu takto vysoce postavených zahraničních politiků na Ukrajině od začátku ruské invaze 24. února 2022.
Odvaha premiéra Fialy a jeho protějšků je nesporná. Ocenili ji např. expremiér Mirek Topolánek a bývalý poslanec a dvojí exministr financí Miroslav Kalousek. Naopak politici v Bruselu jsou cestou Fialy do Kyjeva rozladění.

Politická scéna v Česku a Polsku může své premiéry chválit, avšak ruský agresor se tomu buď vysměje, nebo se ještě více na Ukrajince naštve. Cesta premiérů do válkou zmítajícího Kyjeva (dnes tam byly nejméně tři ruské raketové útoky) je nejen vysoce nebezpečná, ale především bagatelizuje postup Ruska na frontové linii. Agresor Putin to může brát jako výsměch.

Dokonce bruselský zpravodaj Dave Keating píše o rozčarování. Velvyslanci členských států v Bruselu údajně tvrdí, že návštěvou Kyjeva riskují rozpoutání třetí světové války (zdroj: twitter.com/DaveKeating/st
Kvido 15-03-2022 17:24 2,495

Politika - související články

8 komentářů

Napsat komentář

G
  • A
    Mila
    Nic proti textu, ale Ukrajina bohatá? Znám pár Ukrajinců, kteří tady pracují, zkuste s někým takovým pohovořit, budete překvapen.
    Odpovědět - 15-03-2022 21:38:23
    • A
      JanO
      Podle Fialových slov "je potřeba pokračovat" a k tomu Ukrajinci potřebují především zbraně. Ale tento přístup s tím obrázkem "STOP THE WAR" moc kompatibilní není...
      Odpovědět - 16-03-2022 14:56:47
      • A
        evajosk
        Posílat zbraně do posledního Ukrajince.
        Odpovědět - 16-03-2022 18:04:59
        • Kvido
          Kvido
          Dal jsem to celkově, jako k současné válce.
          Odpovědět - 17-03-2022 05:36:03
        • Kvido
          Kvido
          @Mila
          No pravda, ale bohatá je na suroviny jako neon pro výrobu čipů (světový dodavatel), nikl a další kovy, myslím i zlato. A hlavně má perfektní černozem pro obilí, ale málo využitou pro pohatstvi, t.j. Alidé se, vypadá to tak, dobře oblékají, prý dokonce nechtějí u nás kupovat věci ze sekáčů.
          Odpovědět - 17-03-2022 05:30:00
          • A
            W
            Se surovinami máte pravdu, obyčejní Ukrajinci ale z přírodního bohatství mnoho prospěchu nemají a neměli , spíš žádný. Ti Ukrajinci, které znám, pracují v ČR, žijí velmi skromně, penězi, které tady vydělají, podporují své rodiny na Ukrajině. Ve světle současných události to může znít tvrdě, ale Ukrajina byla za vlády Petra Porošenka zkorumpovaná neuvěřitelným způsobem. Víte, ti mí známí pocházejí spíš z venkovských oblastí než z velkých měst, a jejich život byl na té bohatstvím a úrodnou zemí oplývající Ukrajině neskutečně tvrdý. Oni nešli pracovat do ČR pro lepší plat, jako chodí do Rakouska, Německa atd naši občané, ale proto, aby uživili své rodiny. To, co se na Ukrajině děje je děsivé, ale ani před válkou tam život nebyl lehký, spíš naopak.<br />No a k tomu oblékání, ale to jen tak na okraj, já náhodou pracuji v prodejně oděvů, v posledních dvou týdnech k nám chodí hodně Ukrajinců i Ukrajinek, a jsou to zákazníci jako každý jiný, někteří vděční za pomoc při nákupu a úsměv, někteří - spíš některé - nafrnění, občas až arogantní. Prostě normální lidé, stejní, jako my, jenže jim se děje něco hrozného.
            Odpovědět - 17-03-2022 21:05:30
            • Kvido
              Kvido
              Děkuji za tento podrobný výklad. To mnozí o Ukrajincích v ČR nevíme.
              Odpovědět - 18-03-2022 07:41:42
          • A
            Mila
            Ujelo mi jméno, omlouvám se.
            Odpovědět - 17-03-2022 21:07:10