Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Budou dvě Ukrajiny?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Budou dvě Ukrajiny?Vypadá to na provokaci. Ale možnost dvou států Ukrajin vedle sebe není až tak utopická. Přišel s tím dnes v ČT OVM bývalý generální konzul v Petrohradu Vladimír Votápek.
Podle něj současná strašná válka Rusů proti svobodnému státu Ukrajině může dospět do takového stádia, že oba protivníci budou naprosto vyčerpaní. V takovém případě by zřejmě došlo k nějaké dohodě. Může se třeba současná Ukrajina rozdělit na dva samostatné státy východní a západní, podobně, jak k tomu došlo v Německu. Obě části Německa existovaly odděleně po dobu 45 let od roku 1945 do roku 1990, kdy byla zničena berlínská zeď. Poradce ukrajinského prezidenta Oleksij Arestovyč prohlásil, že frontové linie mezi ukrajinskými a ruskými silami „prakticky zamrzly“. Domnívá se, že Rusko již nemá dostatečnou bojovou sílu, aby mohlo postupovat dále. I když boje dále pokračují, přístavní město Mariupol je nyní nejhůř zasaženým místem na Ukrajině, agentura Ukrinform např. sděluje, že při odstřelování ruskými vojsky zahynuli v sobotu v noci tři lidé města Rubižne. Ukrajinská armáda dnes 20.03.2022 oznámila, že se jí podařilo zastavit ruský nástup u města Izjum na východě země. Přihlásila se také k zabití dalšího vysokého ruského důstojníka – zástupce velitele černomořské flotily Andreje Palije.

Skupina obyvatel Chersonu zabránila v průjezdu ruským vojenským vozidlům. Auta se otočila a za jásotu přihlížejících odjela opačným směrem. Zdroj: Twitter, Oleksiy Sorokin, https://twitter.com/mrsorokaa




Foto titl.: Reprofoto ČT24


Kvido 20-03-2022 15:05 2,227

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.