Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Máme si dát pozor na Kaspersky?

PexaPexa Přidáno před 2 lety
Máme si dát pozor na Kaspersky?Aktuálně, kdy Rusko bere celý západ jako nepřítele, je možné, že bude chtít přístup do počítačů v západních zemích zneužít. Kolega, se specializaci bezpečnostního IT, se přiklání k názoru: Pozor proto na antivir Kaspersky!
Německý spolkový úřad pro bezpečnost v informační technice (BSI) https://www.bsi.bund.de/DE/Service-Navi/Presse/Pressemitteilungen/Presse2022/220315_Kaspersky-Warnung.html včera 22.03.2022, upozornil, že kvůli ruské invazi na Ukrajinu není možné vyloučit ani ruské kybernetické útoky vedené přes programy firmy Kaspersky.

Riziko pro domácí počítač to pravděpodobně není. Ale proč platit za ruský antivir Kasperský, když Defender, integrovaný ve Win10, je stejně kvalitní!

No, a kromě toho máme, v Česku a na Slovensku tři antivirové firmy (snad nejlepší je Eset), je tak na výběr! Navíc Eset dokáže zcela projít PC a zveřejnit seznam dezinformátorů. Ovšem na druhé straně je Eset moc vlezný (ve WIN 10). Prolézá celý systém, který my neměl znát, tím pádem je nesmysl, dávat mu plný přístup k vašemu PC, tedy další firmě, jelikož není k tomu žádný důvod.

Prostě, moje zkušenost je, že Kaspersky představuje riziko (zvláště nyní v době váůlly Ruska). Mimo toho se o riziku Kaspersky mluví několik let. Proč bych měl tento nedůvěryhodný antivir tedy dávat do PC? Musíme vzít v potaz, že každý antivir má vlastně plný přístup k obsahu celého PC. Ten přístup má i Microsoft přes WIN, tak Defender již žádné další riziko nepřidá, protože patří stejné firmě. Přitom dalšími přidání jiného antiviru bychom dali plný přístup do svého počítače zase jiné korporaci. Vychází mně z toho, že nejméně rizikový je proto Defender.

Zdroj: https://www.taylorwessing.com/en/insights-and-events/insights/2022/03/bsi-warning-against-products-from-kaspersky

Foto titl.: Reprofoto Kaspersky
Pexa 22-03-2022 10:58 1,387

Politika - související články

Není žádný související článek Politika!

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.