Hlavní příčinou je prý okolnost, že ruská vojenská invaze na Ukrajině, bez vyhlášení od 24. února, zaostává za původním záměrem Putina. Že totiž ruská armáda nenaplňuje původní rozkazu Putlera - dobýt Kyjev za čtyři dny!

Během posledních 67 dnů ruské vojenské hordy zpustošily část území Ukrajiny a zabily stovky civilistů na příkaz Putlera. Přesto se původní záměr tzv. "speciální vojenské operace" nezdařil. V Rusku se začlo proto hovořit o špatně promyšlené invazi. Dokonce i tamní zastáncí Putina si šuškají, zda muž, který byl kdysi považován za mistra stratéga, není oslaben špatným zdravím. Putin - 69letý vůdce má nějaký druh onemocnění centrálního nervového systému, jako je Parkinsonova choroba.

Jiná tvrzení odborníků z různých zdrojů se shodují se spekulacemi, že Putinův stále nafouklý obličej je důsledkem užívání steroidů – léku, který může vést k zánětu a otoku a běžně se používá při léčbě rakoviny.

Pravděpodobně vzhledem k této druhé domněnce bylo Kremlem oznámeno, že ruský diktátor má jmenovat šéfa Rady bezpečnosti tvrdé linie a bývalého šéfa FSB - Nikolaje Patruševa, aby převzal kontrolu nad současnou invazí Ruska na Ukrajině. A to na dobu, po kterou Putin "půjde na stůl" a podstoupí operaci rakoviny.

Tyto závažné informace se objevily na populárním telegramovém kanálu General SVR https://t.me/s/generalsvr, který tvrdí, že jeho zdrojem je dobře informovaná osobnost v Kremlu.

Zdroj: https://www.mirror.co.uk/news/world-news/vladimir-putin-set-undergo-cancer-26838452

Foto titl.: Kremlin.ru