Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rusku jde ve válce hlavně o plyn!

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Rusku jde ve válce hlavně o plyn!Dnes v 10:20 na ČT24 to na Rusko konečně bez okolků "prásknul" respodent moderátora Takáče. Byl to politik KDU-ČSL.
Ruské jednotky zesilují snahu o dobytí Severodoněcku a útočí také u Lymanu v Donbasu na východě Ukrajiny. Zde jsou totiž velká ložiska plynu, zásoby více než 2 bilionů krychlových metrů. To je pravý důvod pokračující agrese ruských hord, do které je žene ruský prezident RF (Ruské federace) Putin. Zvaný Putler, tedy přirovnávající k Hitlerovi. Mimochodem na Severodoněcku, opět ruské síly ztrácejí, neboť Ukrajinci získali opět zpět necelou polovinu území.

"Tedy žádná denacifiksce Ukrajiny, jak to tvrdilo na začátku války Rusko, ale agrese pro velký zájem o plyn? Je to tak?", ptal se dnes v 10:20 na ČT24 moderátor Takáč, v živém vstupu politika KDU-ČSL.

Respondent po několika vyhýbavých odpovědích Takáčovi potvrdil, že Rusko má v současné válce na Ukrajině obrovský zájem o ložiska plynu. Jestliže by Ukrajina mohla využívat všechny své přírodní zdroje, i ty v okolí Krymu, byla by soběstačná a navíc mohla exportovat plyn i ropu do Evropské unie. A to se Putlerovi nelíbí.

Už na počátku války s Ruskem vyjádřil podobná názor ukrajinský profesor geologie Vitalij Privalov. Evropa se chce závislosti na ruském plynu zbavit, a usiluje o alternativní zdroje, především kapalný plyn LNG z USA a Kataru. Velkou roli hraje také plynovod Nord Stream 2, který je dokončen.

Foto: ria.ru
Kvido 06-06-2022 10:59 1,563

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.